Persico Fly40

Treningsbåten for America's Cup

Her er et første titt på den nye 40 foteren som skal være tilgjengelig også for «vanlige» seilere.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Persico FLY40 er en miniversjon av C75 klassen som viste seg frem under de siste America's Cup seilasene i Auckland. Den er en ny entype klasse, som er det direkte resultatet av det italienske verftets engasjement i den siste America's Cup. Den nedskalerer konseptet med et enkelt skrog med skrånende foliearmer til en størrelse som er enkel å transportere til regattaer og som kan styres av et mannskap på fem.

Tre ganger vindhastigheten

Klassen skal by på muligheten til tette seilaser med hastighet på opptil tre ganger vindhastigheten. - I løpet av de siste fem månedene,"sier Marcello Persico, president for Persico Marine, - har vi dedikert oss til å overføre vår forskning og utvikling av den 36. America's Cup til markedet.

Skjønte det på et blunk

- På et øyeblikk, den dagen vi så AC75-ene våre seile for første gang, ble alle våre tidligere prestasjoner frem til det øyeblikket «fortiden». Forskyvning på bare 1600 kg, inkludert en kjølvekt på 400 kg for ekstra stabilitet, lover et nytt paradigme når det gjelder ytelse. Båten forventes å fly i bare 7,5 knops sann vind, mens polardiagrammene viser at hastigheter på 25 knop bør kunne oppnås, og stiger til nærmere 40 knop i 20 knops vind.

CFD for prosjektet ble ledet av Caponnetto Hueber, en samarbeidspartner med Luna Rossa, mens konstruksjonsteknikk er av Pure Design & Engineering, som jobbet med Emirates Team New Zealand.

Persico satser på at båten skal nå et eiermarked også utenfor America's Cup og vil administrere logistikken og støtten til lagene.

Persico FLY40 spesifikasjoner

LOA: 11,8m / 38ft 8in

Bredde: 3,4m / 11ft 2in

Dypgående: 3,25m / 10ft 8in

Deplasement:: 1 600 kg / 3 530 lb

Pris: På forespørsel

Byggherre: persicomarine.com