TESTPLATTFORM: T6 skal gjøre at det engelske laget får et mer presist utviklingsverktøy.

Det rører seg i America’s Cup-lagene

Både det engelske og det italienske laget har ferdiggjort sin 40-fots testbåt, mens Sveitserne og Amerikanerne har startet å trene.

Publisert

Det engelske America’s Cup-laget, INEOS Britannia med Ben Ainslie i spissen har offentliggjort informasjon om sin nye testbåt, T6. Lagene har kun lov til å bygge en regattabåt, men får også bygge en eksperimentbåt på under 12 meter. Det er en slik båt både det engelske og det italienske laget har vist frem i senere tid.

To 40-fotere

INEOS Britannia har etablert en vinterbase i Palma på Mallorca hvor T6 skal testes. Laget har også kjøpt AC40. AC40 er en 12 meter lang entype-båt som det New Zealandske laget har utviklet. Ideen er å få en større oppslutning om mesterskapet, og få flere lag på beina, ved å tilby en mindre en-typeversjon av båten som brukes i selve America’s Cup. INEOS Britannia før AC40 nummer to, og den skal alt være på vei til Europa.

Laget vil bruke de to 40-foterne til å utvikle nye ideer til selve AC75-regattabåten.

LEDER: Ben Ainslie foran sin nye treningsbåt utvikliklet med Formula 1-teknologi.
SKROGFORM: T6 har en svært markert «Bussel», en løsning som skal hjelpe skroget å løfte tidligere.

Bommet sist

INEOS Britannia jobber nå tett med Mercedes-AMG F1 Applied Science, gjengen som utvikler Mercedes sine Formel 1-biler. Håpet er å få bedre beregningsmodeller for å konstruere en optimal båt for America’s Cup. Ainslie innrømmer at de bommet sist, og at beregningene ikke var nøyaktige nok. America’s Cup skal seiles ut fra Barcelona hvor det kan være mer dønning enn sist, og det kan skape nye utfordringer.

Luna Rossa seiler

13. oktober ble Italias nye treningsbåt vist frem, også den på 12 meter. Båten har alt vært ute og seilt. Det har gått med 30 000 arbeidstimer til å bygge treningsbåten som med 25 mann tok ti måneder å sette sammen. Båten er bygget på basen til Luna Rossa Prada Pirelli i Cagliari på Sardinia i Italia.

Den seilte for første gang 21. oktober, og fløy på foilene i bare syv knops vind.

SEILER: Italias nye treningsbåt foiler alt i syv knops vind.

Dean Baker til Alinghi

Det sveitsiske laget har kjøpt New Zalands første AC75, og er i gang med å trene ut fra Barcelona. Laget kaller sin båt «BoatZero» og den har alt kullseilt.

Alinghi-laget har hyret inn Dean Baker som ble slått av Jimmy Spithill under America’s Cup 2013. Baker fikk sparken av det New Zealandske laget, men ble hyret in av Amerocan Macgic under forrige America’s Cup. Nå skal han være trener for Alinghi.

TRENER: Det amerikanske laget er i gang med treningen og har klær med opprinnelse fra Norge.

Sammen med Helly Hansen

New York Yacht Clubs American Magic er i gang å trene. Båten «Patriot 2.0» er ute å seiler i Pensacola Bay. Laget har fornyet avtalen med Helly Hansen som forhåpentlig blir en vinn-vinn for begge parter.