Aldri for gammel for windsurfing

Anders Føyen var 20 år gammel da han ble verdensmester i windsurfing for første gang. Nå er han 63 og takket være foiling han gjenoppdaget brettsporten. Han er Seilmagasinets lørdagsgjest.

Publisert
VERDESMESTER: Anders Føyen er til bake på brett med vinge. 63 åringen oppfordrer flere tidligere brettseilere å gjøre det samme.
VERDESMESTER: Anders Føyen er til bake på brett med vinge. 63 åringen oppfordrer flere tidligere brettseilere å gjøre det samme.

Anders Føyen imponerte da han i 1978 seilte brettet på høykant. Nå flyr han og mener at med foiling vil brettseiling få en ny femtid, også for gamlinger. Føyen er en av brettsportens virkelige pionerer i Norge og ble den første norske verdensmester i brett i 1977 og 78. På åttitallet la han opp og satset på utdanning, jobb og familie, men nå er 63 åringen mer ivrig enn noen sinne.

Med foilingen er ingen for gammel, sier Anders Føyen som påpeker at med de høye hastighetene forsvinner kreftene, selv om det er mer krevende når man skal løfte brettet ut av vannet. Han sier at hans interesse for modellflyging kommer godt med når han skal forstå foiling, men understreker at det for en middels god brettseiler ikke tar mer enn noen timer for å lære seg foileteknikken.

I dette intervjuet med Seilmagasinets Mikkel Thommessen forteller han hvorfor sirkelen nå er sluttet.