TRENING: OK-jolla er igjen aktuell i Norge

Renessanse for storjolle

OK- og Finnjollene hadde sin glanstid i Norge på 1960 og 70-tallet, men døde etter hvert ut. Nå er det gryende norske miljøer i begge klassene.

Publisert Sist oppdatert

Om World Sailing får bekreftet vedtaket fra 2018, er Finnjolla på vei ut av det olympiske programmet. Der har den vært siden OL i Finland i 1952, derav navnet. Siste ord er imidlertid ikke sagt i OL-diskusjonen, og interessen for denne klassiske jolla i dag større enn noensinne, og det er særlig på seniornivå at klassen nå er i en imponerende vekst. Verdensmesterskapene for Masters trekker mellom 300 og 400 deltakere og bruktmarkedet støvsuges av seilere som trekkes til klassen.

Peer Moberg var lenge ensom norsk ulv på medaljejakt i OL. Nå har Anders Pedersen tatt over den rollen, men han er ikke alene om å seile med NOR i seilet. I det siste har interessen vært tiltagende og i 2013 var det mulig å arrangere et norsk mesterskap i Finnjolle, for første gang på 37 år. OL-klare Anders Pedersen vant mesterskapet foran jollegeniet Lars Johan Brodtkorb og entusiasten Petter Fjeld.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER