Anders Pedersen fikk fart på båten mot slutten av regattaen og ble vår bestemann i Kiel

Kom godt ut av korona avbrekk

Det. norske seilerlandslaget fikk vist seg frem i Kiel

Publisert Sist oppdatert

Anders Pedersen mistet mye av motivasjonen da OL 2020 ble utsatt. Treningsinnatsen i sommer har ikke vært maksimal og tiden i båten har vært mindre enn det den burde være. Derfor ble åpningen av Kieler Woche ikke helt som Pedersen hadde forventet, bra nok, men ikke helt topp. Mot slutten av regattaen begynte han imidlertid å merke at beveglsen i båten satt, rytmen stemte, og ikke minst at det nye utstyret han hadde beregnet for OL regattaen i Tokyo viste seg å være topp. Ingen hadde derfor bedre fart i Finnjolla mot slutten enn Anders Pedersen. Plasseringene 2, 1, 1 i de tre siste seilasene bragte Pedersen opp til 5. plass totalt. Det gir trygghet for fremtiden.

Fra ledelse til 16. plass

Sykdom ødela Kieler Woche for Hermann Tomasgaard

Laserseileren Hermann Tomasgaard ledet Laserklassen etter syv seilaser etter plasseringene 4, BFD, 1, 6, 1, 2, 2. Black flag er ikke noe Tomasgaard gjerne pådrar seg, men én gang i løpet en sesong er akseptabelt. Verre var det at KNS seileren pådro seg en forkjølelse med tette bihuler mot slutten av regattaen som medførte at det ble landligge den siste dagen. Dermed raste han nedover på resultatlisten. Nå blir det restitusjon og regning frem til EM i Polen i begynnelsen av oktober.

Viser god form

Line Flem Høst, Kongelig Norsk Seilforening (Laser Radial)

Line Flem Høst viser at 3. plassen i VM tidligere i år ikke var noen tilfeldighet. Sluttplasseringen denne gang ble ikke like god, men Høst viser at hun har tatt godt var på sommeren i Norge med en fin blanding av trening og rekreasjon. Dermed har hun bevart formen, noe både enkeltplasseringer og slutteplasseringen, en 6. plass, viser. Det var hun godt fornøyd med. I likhet med Tomasgaard blir hun i mellom Europa frem til EM i Polen. men først skal hun seile åpent italiensk mesterskap.

Drar til EM i Østerrike

De to 49erne, FX´en med Helene Næss og Marie Rønningen, 49eren med Tomas Mathisen og Jeppe Nilsen og Nacra17 med Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen drar alle til Attersee i Østerrike der de skal seile EM i slutten av måneden.

Næss og Rønningen hadde en noe svakere serie enn det man har vært vant med fra den kanten. De sparte sitt beste utstyr til EM og slet derfor med farten. Likevel var de nær ved å vinne to seilaser, og viste at de til tross for avbrekket blir å regne med i EM der de har gull og sølv fra de to siste mesterskapene å forsvare. 9. plass ble det til slutt i Kiel, og jentene var rimelig fornøyde.

Tomas Mathisen og Jeppe NIlsen fikk den verst tenkelig starten på regattaen da de ble hengende igjen i startbåten ved le merke etter å ha lagt opp til drømmestarten. Etter hvert fikk Mathisen og reserven Jeppe Nilsen, som midlertidig har tatt plassen til Mads Mathisen, bra flyt i båten. De satset på å gjøre ting enkelt og lyktes bra med det. Plasseringene 4, 4, 9 og 5 i de siste seilasene ga 29. plass totalt, noe Tomas Mathisen var godt fornøyd med.

NIcholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen tok en ny 10. plass i godt internasjonale selskap. Det lover godt for OL billett i 2021 og laget var også godt fornøyd med sluttplasseringen. Hardt arbeid og utholdenhet betaler seg for et lag som ikke får samme opp backing som de øvrige landslagsseilerne.