Testvinner blir bedre
Testvinner blir bedre

Testvinner blir bedre

Navigasjonsappen iSailor vant test i Seilas. Nå har det kommet en stor oppdatering med spennende funksjoner.

Publisert Sist oppdatert

I Seilas nummer to, som nå er i salg, er det en vurdering av åtte ulike navigasjonsapper. I testen, så er det kartene som blir vurdert, ikke appens brukergrensesnitt. En jury på tre personer studerte kartene, med fokus på Oslofjorden, og fant at kartene på iSailor var best. Disse har også en hyggelig pris.

Avansert app

I testen ble appenes funksjoner, ikke vektlagt, men også her er iSailor svært bra. Appen lar deg bruke båtens data, om de sendes via Wi-Fi. Den har også kurs opp, ankervakt og nattvisning, funksjoner som ikke finnes hos den mest populære appen. Med Wi-Fi på båtens nett, så kan appen også vise AIS.

Ny funksjoner

Om du stoler mer på båtens GPS, enn iPadens innebygde, så har iSailor gode nyheter. Med en GPS-antenne tilkoblet NMEA-nettverket, og Wi-Fi, så kan iSailor bruke dette GPS-signalet, fremfor pappas. Det er sannsynligvis også muligheter for å bruke iPad uten GPS med denne funksjonen.

En annen nyttig funksjon er at grunner som er farlige for båtens dybde, kan merkes tydeligere. Disse dybdeanvisningene kommer i fet skrift.

iSailor lister opp over 20 nye funksjoner. Mange av de er integrering mot sosiale medier. Kart fra svenske Hydrographica er tilgengelig, noe som er interessant om man seiler i Sverige. iSailor er foreløpig kun tilgjenglig for iPad og iPhone.

Du kan kjøpe en digital utgave av Seilas nummer to her.

iSailor laar deg vise båten din i nøyaktig lengede og bredde forhold. Du kan også sette opp mastehøyden. Selv GPS-antennes plassering på båten kan spesifiseres.