ARE WIIG

DE SISTE FORBEREDELSENE: I hele vinter har «Olleanna» stått på land i Leangbukta der Are Wiig har bygd om og forbedret båten til å kunne være best mulig egnet til å seile jorden rundt.
OLLEANNA: Are Wiig skal seile en OE 32. Båen vil ha sin styrke i lett vind.
BARE SMÅTING GJENSTÅR: Selv sier Are Wiig at det kun gjenstår småting å fikse på båten. Alt er relativt, kan vel være en passende kommentar?
SEKSTANT: For å finne veien rundt jorden må Are Wiig benytte sekstant. All form for elektronisk navigasjon er forbudt.
DOGHOUSE: Are Wiig har utstyrt sin OE 32 med et ekstra doghouse. Rundt toppen av det skal han bygge kanter slik at han kan samle regnvann der.
RUNDT JORDEN: 1000 kort av denne typen vil Are frakte med seg rundt jorden. Hvert av kortene vil bli påtegnet en posisjon underveis og signert av Are Wiig.
RUSTLER 36: Flest båter er det av typen Rustler 36 ? noe som tyder på at mange synes dette er båten med størst vin- nersjanser.
Fra starten i Les Sables d?Olonne skal seilerne innom en «gate» på Kanariøyene og holde Kapp det Gode håp til babord. Deretter skal de holde øyene Prins Edward, Crozet og Kergulen til styr- bord og deretter nord for 45. breddegrad. Seiler de syd for ...

Havseileren

Are Wiig elsker havet og nå vil han få havet for seg selv i nesten trekvart år. Alene i en båt på 32 fot. – Jeg gleder meg, sier han.

Publisert Sist oppdatert

7. mars 2019 kan Are Wiig komme til å klappe til kai i den franske havnebyen Les Sables d’Olonne og være helt forvirret. Da vil han ha vært ute på havet i 250 døgn, alene, og bare ha fått med seg bruddstykker av hva som har skjedd ellers i verden. Ikke vil han vite om Nord- og Sør-Korea er blitt venner eller om konflikten har eskalert. Heller ikke vil han ha kjennskap til om det er blitt fred i Syria eller om Donald Trump fortsatt sitter i Det hvite hus. Ei heller om Erna Solbergs mindretallsregjering er blitt felt eller ikke. Det er veldig mye han ikke vil ha kjennskap til når han skritter i land fra sin 32 fot lange OE 32 «Olleanna» og setter føttene på stødig grunn. Ganske sikkert med en følelse av fortsatt å gynge…

– Det har jeg faktisk tenkt mye på; det der å være uten nyhetsoppdateringer i så lang tid. Da jeg var til sjøs som ung, fikk vi i det minste en nyhetsavis én gang i uken, sier Are Wiig, som 1. juli 2018 starter i soloseilasen Golden Globe Race.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER