Havseileren

Are Wiig elsker havet og nå vil han få havet for seg selv i nesten trekvart år. Alene i en båt på 32 fot. – Jeg gleder meg, sier han.

Publisert Sist oppdatert

7. mars 2019 kan Are Wiig komme til å klappe til kai i den franske havnebyen Les Sables d’Olonne og være helt forvirret. Da vil han ha vært ute på havet i 250 døgn, alene, og bare ha fått med seg bruddstykker av hva som har skjedd ellers i verden. Ikke vil han vite om Nord- og Sør-Korea er blitt venner eller om konflikten har eskalert. Heller ikke vil han ha kjennskap til om det er blitt fred i Syria eller om Donald Trump fortsatt sitter i Det hvite hus. Ei heller om Erna Solbergs mindretallsregjering er blitt felt eller ikke. Det er veldig mye han ikke vil ha kjennskap til når han skritter i land fra sin 32 fot lange OE 32 «Olleanna» og setter føttene på stødig grunn. Ganske sikkert med en følelse av fortsatt å gynge…

– Det har jeg faktisk tenkt mye på; det der å være uten nyhetsoppdateringer i så lang tid. Da jeg var til sjøs som ung, fikk vi i det minste en nyhetsavis én gang i uken, sier Are Wiig, som 1. juli 2018 starter i soloseilasen Golden Globe Race.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER