Golden Globe Race

KLAR: Are Wiig vil for første gang møte konkurrentene på vannet. Vennskapsseilasen til Frankrike vil vise konkurrentenes styrker og svakheter.

Are Wiig klar for vennskapsseilas

Nå får vi se om Are Wiig har valgt en god båt, og hvordan nivået er på konkurrentene.

Publisert Sist oppdatert
VENNSKAPSSEILAS: Regattaen fra Pendennis Point i England til Les Sables d?Olonne i Frankrike er på 300 nm.

Torsdag går startskuddet for SITRaN Charity Race fra Pendennis Point i England til to Les Sables d’Olonne i Frankrike. Av de 18 båtene som skal seile Golden Globe Race, er 17 klare.

– Det er en vennskapsseilas, og det er lov til å være flere om bord, men så lenge det er flere seilbåter, i nærheten, så blir det regatta, sier Are Wiig. Han seiler med sin eldste sønn og journalist fra NRK.

Testet mot Finsk konkurrent

I Den Engelske Kanal møtte Are Wiig Tapio Lehtinen fra Finland. Båten hans, «Asteria» er en Gaia 36, som er forløperen til Swan 36, men med lang kjøl. Båttypen ble satt i produksjon i 1964, og er 9 år eldre enn OE 32, som Wiig seiler, men er en større båt. Allikevel var Wiig raskere.

Wiig seiler minste tillatte båt, mens de fleste har valgt en båt på maksimal størrelse. Men Wiigs båt er lettere, og har mer seil i forhold til vekten. Seilasen som starter i morgen vil gi en indikasjon på  om Wiig har valgt rett. 

Blir tracket

SITRaN Charity Race ble organisert etter at starten ble flyttet til Frankrike. Det er ikke en del av selve regattaen, og Are Wiig kan bruke moderne utstyr. Seilasen vil også bli tracket, og du kan følge den her.

Are Wiig frykter mest de franske seilerne, men mener at irske Gregor McGuckin

vil hevde seg. 

LEANGBUKTA: Are Wiig forlot Norge med kurs for England 31. mai.