Golden Globe Race

AVANSERER: Are Wiig holder høy fart og klatrer på resultatlistene.

Are Wiig klatrer til femte plass

Hard jobbing har gjort at den norske Golden Globe-seileren har seilt raskere enn konkurrentene.

Publisert Sist oppdatert
KURS: Are Wiig med kurs mot Frankrike hvor starten på Golden Globe vil gå 1. juli.

I slutten av forrige uke seilte Are Wiig seg vekk, og ble liggende i vindstilla langs kysten av Spania, og tapte fem plasser. Nå har han tatt igjen fire av dem. Are Wiig er på sitt 8. døgn. 

God bør

Hele feltet har glede av god bris fra nord, og det det skiller minimalt på forholdene fro seilerne. Men Are Wiig golder stadig en høy fart. Han har holdt seg sammen med Suise Goodall, men holdt litt høyere fart, og har passert henne på visuell avstand. Det kan godt hende at det å ha en konkurrent foran sag i horisonten har fått han til å konsentrere seg maksimalt på farten, forti Wiig har seilt svært bra siden tapet, natt til fredag. Akkurat nå seiler Wiig seks knop, og denne farten er det bare Mark Slats som holder. Alle de andre seiler langsommere. Wiig er like bak Uku Randmaa fra Estland og holder han tempoet oppe, vil ha i løpet av ett døgn eller to, seile seg opp på fjerde. 

Selvstyrer problemer

Så lang har to båter brutt Golden Globe Race. To andre sliter med å få vindrorer til å fungere skikkelig. Franske Antoine Cousot har bestemt seg å søke havn på Lanzartoe for å se om han klarer å reparere vindroret. Dette må han fikse uten hjelp. Om han må hjelp, faller han ut av konkurransen, og havner i Chichester-klassen. Også Amerikanske Istvan Kopar sliter med selvstyreren. Han ligger tett opp til den portugisiske kysten. Vil han søke ly for å reparere?

Favoritt i tet

Franske Philippe Peche har ledet racet siden torsdag og har hele tiden økt ledelsen. Jean Luc Van den Heede har ligget på andre plass siden fredag. Av de seks båtene i tet er fem av dem Rustler 36 som er fire fot lengre enn Are Wiigs OE32, men Wiig seiler en lettere båt, med nesten like mye seil. OE 32 har også nesten like lang vannlinje. 

 

Plassering 9. juli

1. Philippe Peche, seilt 951 nm, 23977 til mål

2. Jean-Luc Van Den Heede,  + 46 nm

3. Mark Slats,  + 61 nm

4. Uku Randmaa,  + 90 nm

9. Are Wiig,  + 105 nm 

5. Susie Goodal,   + 106 nm

 

FAVORITT: Philippe Péché har seilt jorda rundt på under 50 døgm da han var med å sette Jules Verne Trophy. Denne gangen kan det ta 250 døgn.
START: Golden Globe Race startet 1. juli. Are kom seg bra ut.