GOLDEN GLOBE: Deltagerne i jorda rundt-seilasen seiler nå fra England til Frankrike

Are Wiig har startet motoren

Lite vind har ført til at Golden Globe-seilerne ikke lengre seiler til Frankrike.

Publisert Sist oppdatert
KLAR: Are Wiig vil for første gang møte konkurrentene på vannet. Vennskapsseilasen til Frankrike vil vise konkurrentenes styrker og svakheter.

Vennskapsseilasen SITRaN Charity Race fra Pendennis Point i England til to Les Sables d’Olonne i Frankrike er underveis, og båtene har passert øya Ushant, Frankrikes vestligste punkt. Are Wiig har ikke seilt raskest, men har vist at båten kan hevde seg. I natt lå han lenge vest enn de raskeste. Det virket som at båtene mot øst hadde litt mer trykk i seilene. 

Vennskapsseilasen vise også at trackingen ikke fungerer som den skal. Posisjonene oppdateres asynkront, som gjør at bildet ikke viser pålitelig opplysninger. 

Mens mange går på innsiden av Ushant, har Wiig valgt å gå på utsiden. 

Favorittene raske

Philippe Péché er favoritt i Golden Globe. Han ledet seilte også raskest i natt, inntil han ble liggende i motstrømmen ved Ushant, og Wiig passerte.  

Deltagerne har lite med tid under vennskapsseilasen, og på grunn av lite vind, har de startet motor for å nå fram i tide. Det gjør at det er vanskelig å få et perfekt bilde av Wiigs konkurrenter, men nok til å si at Wiig henger med de beste, og har gode sjanser på å vinne, men at det er tøffe konkurrenter. Are Wiig er nok ikke sett på som favoritt, men han har sterke egenskaper som kan bli gjeldene, ikke minst den tekniske kunnskapen om båten sin, og erfaring fra å seie under tøffe forhold. 

Du kan følge seilasen her

KURS: Are Wiig med kurs mot Frankrike hvor starten på Golden Globe vil gå 1. juli.