Sailing Champions League

FORSVARER: KNS stiller som tittelforsvarer i Sailing Champions League på Sardinia.
FORSVARER: KNS stiller som tittelforsvarer i Sailing Champions League på Sardinia.

KNS får følge av Arendal

KNS er tittelforsvarer i Sailing Champions League på Sardinia. Der får også Arendals Seilforening forsøke seg som ett av 32 lag.

Publisert Sist oppdatert

Kristoffer Spone styrte KNS’ lag til seier i Sailing Champions League på Sardinia i 2015. 22. til 25. september reiser han og laget hans til den italienske øya på nytt for å forsvare tittelen – der alle nasjonale liga-mestere og en del andre kvalifiserte lag stiller.

I og med at Norge ikke hadde noen etablert liga i 2015, har det vært litt usikkert med hensyn til hvilken forening som skulle få stille på Sardinia som «Norges ligavinner» fra det året. Det endte til slutt med at det ble loddtrekning mellom Åsgårdstrand og Arendals Seilforening. De vant hver sin kvalifiseringsrunde i fjor på henholdsvis Øst- og Vestlandet. Og loddtrekningen; den vant seilerne fra Arendal, som dermed slår følge med KNS-laget til Sardinia.

Fikk forsøke seg i Russland

Også Nesodden Seilforening har hatt muligheten til å kvalifisere seg gjennom en kvalifiseringsrunde som fant sted i St. Petersburg i Russland 26. til 28. august. Der stilte 23 lag, og de 14 beste ville kvalifisere seg til finbalen på Sardinia.

Nesodden stilte med Simen Hauland, Henrik Andersen, Henrik Halvorsen Bucher og Magnus Andersen på laget, men det lyktes ikke for dem å kvalifisere seg.

– Det var meget høyt nivå, og vi fikk det ikke helt til der borte, forteller Henrik Bucher.

Etter 14 flighter endte de på 23. og sisteplass. De 14 foreningene som kvalifiserte seg var:

 1. Berliner Yacht Club, Tyskland
 2. Norddeutscher Regatta Verein, Tyskland
 3. Sociéte Nautique de Genève, Sveits
 4. Regattaclub Bodensee, Sveits
 5. Yacht Club Adriaco, Italia
 6. Segelclub TWV Achensee, Østerrike
 7. Värmdö Jolleseglare, Sverige
 8. Münchner Yacht Club, Tyskland
 9. Saint Petersburg Yacht Club, Russland
 10. WV Almere Centraal, Nederland
 11. R.R & Z.V Maas en Roer, nederland
 12. Società Velica di Barcola e Grignano, Italia
 13. Hellerup Sejlklub, Danmark
 14. Wasa Segelförening, Sverige

Samme lag

Kristoffer Spone stiller med nøyaktig det samme laget i Porto Cervo på Sardinia som de vant med i 2015. Det betyr at han har med seg Christen Horn Johannessen, Erik Sturla Kongshaug og Sigurd Hekk Paulsen.

Arendal-laget er ikke helt klart ennå, men Petter Mørland Pedersen forteller til Seilas at stammen i laget vil være de som har seilt for foreningen i årets seilsportsliga.