BEST: Victor Lööf ble norgesmester i Optimist i fjor. Nå er han suveren på wingfoil.

14-åring suveren i ny entypeklasse

Svein Rasmussen har utviklet entype-utstyr for wingfoiling. 12 deltagere prøvde seg på det nye utstyret i Arendal i helgen. 

Svein Rasmussen er tilbake i Arendal, stedet hvor han la sitt grunnlag for OL-deltagelse på brett i 1984. På 90-tallet etablerte han brettmerket Starboard fra sin base i Thailand, og Rasmussen har utviklet iQFOiL, utstyret som skal benyttes under OL i 2024. 

Med eksplosiv interesse for wingfoiling, så har Rasmussen nå utviklet entype-utstyr for denne typen seiling også. X-15 Class heter klassen, og utstyret fikk norske seilere teste ut i Arendal denne helgen. 

Svak vind

Det var lite vind og ingen seiling lørdag, men bra sosialt på seilerhytta i Arendal med grilling. Arrangementet tiltrakk seg mange unge deltakere, og en fikk litt samme feeling som på brettseilerregattaer på 80-tallet. Seilere, foreldre, arrangører og eldre seilere sammen. Veldig laid back. 

Søndag var det meldt en del vind, men slo ikke helt til. ASF med Eivind Feragen som regattasjef klarte å få til fire Up-/downwindseilaser i 7-9 s/m. 

GRÜNDER: Svein Rasmussen start båk den nye klassen, men fikk bank av de unge under regattaen i Arendal.
ENTYPE: 12 deltagere fikk prøve seg i X-15 class i Arendal i helgen.
GRATULERER: Svein Rasmussen hadde ingen sjans mot Victor Lööf.
SHOW: Nederlenderen Julian Kldeweid med en spektakulær målgang.
PALLPLASS: Jonathan Bleikvin, Victor Lööf og Julian Koldeweid tok de øverste plassene. Svein Rasmussen gratulerer bak.

Unggutt best

De unge var helt suverene med Victor Lööf (14) fra Tønsberg i en helt egen klasse. Han vant alle seilasene i ensom majestet. Og det var aldri noen i nærheten. Litt morsomt med tanke på at han ble norgesmester i Optimist i Arendal i fjor.

Victor Lööf er sønnen til Fredrik Lööf som har deltatt i OL seks ganger, og tok gull i Star under OL 2012.

På plassen bak kom Jonathan Bleikvin (16) fra KNS, etter bra seiling selv med skadet fot etter et ublidt møte med foilen tidligere i uken. Tredjeplass gikk til Julian Koldeweid (13) fra Nederland. PÅ fjerde kom den yngste av ringrevene, Sebastian Wang-Hansen. Mens master Karl Aksel Aubert to femteplassen knepent foran selveste Svein Rasmussen. Jorunn Horgen fullførte også med god stil. Ivrig som alltid. 

Det var en fin miks av unge og eldre seilere, og det ser lovende ut for å få wingfoil til å bli en sport som igjen tiltrekker seg unge talentfulle seilere. I tillegg er det morsomt å se på.