FLYR: Om Charles Caudrelier holder samme tempo videre rundt jorda, så vil han ende på 36 døgn.

Til Australia på 18 døgn

Charles Caudrelier holder høy fart i Arkéa Ultime Challenge og slo rekorden til Francois Gabart.

Publisert

Charles Caudrelier i «Maxi Edmond de Rothschild» har nå tilbakelagt 51 prosent av distansen av regattaen som startet 7. januar fra Brest i Frankrike og holdt en snittfart på hele 29,7 knop. Han nådde halvt løp i løpet av 18 døgn, og med den farten kan han fullføre jordomseilingen på 36 døgn, seks dager raskere enn Francois Gabart i 2017.

Forbi Cape Leeuwin

Cape Leeuwin er sørveste hjørne av Australia og dette punktet passerte Caudrelier torsdag kveld. Han har seilt distansen fra Frankrike til Australia på ett døgn, og åtte timer raskere enn rekorden til Gabart.

Charles Caudrelier er nå den eneste deltagerne av Ultime Challenge som har hatt et problemfritt løp.

Kun et lite håp

Tom Laperche har beskrevet en omfattende skade på «SVR-Lazartigue». Store deler av hovedskroget ble revet opp i kollisjonen som Laperche antar er en container. Trimaranen holdt seg flytende med hjelp av sideskrogene.

I Cape Town ser laget på mulighetene for å fortsette regattaen, og beskriver muligheten for små. Alternativet er å lappe skroget sammen, og halte tilbake til Frankrike uten stikkjøl i senterskroget, eller transportere den på et frakteskip.

Arrivée du Trimaran SVR-Lazartigue, Tom Laperche à Brest- ARKEA ULTIM CHALLENGE - Brest, le 06/01/24
HÅPER: Tom Laperche mener sjansene for å fortsette er små.
ROR: «Ultime Adagio» har fått en skade på styrbord ror, og setter kursen mot Cape Town.

Enda en til Cape Town

Eric Péron i «Ultime Adagio», den ensete uten foiler, ligger langt bak, men har så langt seilt uten problemer. Péron har problemer med styrbord ror, og kan ikke seile inn i Det Indiske Hav med et halvveis fungerende styresystem. «Ultime Adagio» har satt kursen mot Cape Town hvor «SVR-Lazartigue» alt ligger, og hvor også Anthony Marchand i «Actual Ultime 3» også er på vei. Han har planlagt et 24 timers stop. «Ultime Adagio» ligger 4 600 nm bak lederbåten, en distanse som vil vokse betkraktlig over helgen.