Raskeste Ultime vant

Armel Le Cléac’h og Sébastien Josse på Ultime «Maxi Banque Populaire XI» kom først i mål på Martinique.

Publisert Sist oppdatert

 «Maxi Banque Populaire XI» krysset mållinjen søndag kveld og gjennomførte Transat Jaques Vabre på 14 dager, 10 timer, 14 minutter og 50 sekunder. På den tiden seilte de 9263 nm, som gir en snittfart på 26.75 knop. (21,66 knop etter korteste vei)

Siste test før alvoret

Transat Jaques Vabre er siste store regatta for Ultime-klassen før Arkea Ultime Challange. Arkea Ultime Challange starter i januar og er beskrevet som Vendee Globe for Ultime-klassen. Mens Transat Jaques Vabre er en doubbelhanded-regatta, er Arkea Ultime Challange en solo-regatta. Det deltar fem slike trimaraner på 105 fot i Transat Jaques Vabre. I Arkea Ultime Challange blir det seks.

VINNERE: Armel Le Cléac’h og Sébastien Josse hadde det raskeste fartøyet.
START: Det var frisk vind fra start, og «Banque Populair» tok raskt ledelsen.
VANT: «Banque Populair» har en fordel på romme kurser, og kan seile lavere. Det gir en mer direkte rute.
SØLV: François Gabart og Tom Laperche er fornøyd med innsatsen, og innser at de mangler litt fart.

Fartsforskjeller

Frem til nå har det vært «Maxi Edmond de Rothschild» som har vært suveren. Nå har alle lagene optimalisert og finjustert sine trimaraner, og farten har økt. «Maxi Edmond de Rothschild» er ikke lengre den raskeste.

Transat Jaques Vabre ble en duell mellom «Maxi Banque Populaire XI» og «SVR Lazartigue». «SVR Lazartigue» tok ledelsen før runding av øya Ascenion i Sør-Atlanteren, men «Maxi Banque Populaire XI» er raskere på lens, og kan seile noen grader lavere med samme fart som «SVR Lazartigue».

«SVR Lazartigue» var i mål fem timer bak «Maxi Banque Populaire XI»