FAVORITTER: Både «Jakobine» og «Hyrrokkin» fikk bank av lokale Asker-seilere i Oslofjorden Rundt.

Frisk vårregatta i Asker

Det ble suveren hjemmeseier i begge shorthanded-klassene i Oslofjorden rundt.

Publisert

Oslofjorden Rundt er en klassiker på våren, med et format som burde lokke de fleste seilerne ut av havnebåsen. 49 deltagere båter er OK, men med dette attraktive formatet burde det deltatt ti ganger så mange båter. Litt synd å se så mange fine båter på foreningens bryggeanlegg bli liggende på et så bra arrangement.

Frisk seilas

Fredag ettermiddag viste den nye vindmåleren til Asker Seilforening vindkast på 14 m/s, men da starten gikk hadde det roet seg litt. Vinden falt til et nivå som mange vil betegne om drømmeforhold.

Lørdag hadde vinden snudd fra syd til nord. På morgentimene viste måleren 17 m/s i kastene. Med lensestart, så ble dette krevende, særlig for lit rustne seilere som ikke hadde luftet spinnakerutstyret sitt denne sesongen. Nordavinden hold seg frisk gjennom hele seilasen som ble en rask sprint i solskinn.

Shorthanded størst

Oslofjorden Rundt har en lang historie, men det var shorthandedn-seilingens oppblomstring for 15 år siden som blåste vind i regattaen. Regattaen gir 0,5 poeng på SEILmagasinets Shorthanded-ranking. Og det kan være viktige poeng for dem som har ambisjoner om å klatre på rankingen.

Shorthanded-delen av Oslofjorden Rundt har vært over to dager med start fredag ettermiddag med en lang bane. Fredagens seilas har vært en semi-nattseilas hvor natt til lørdag har nærmest blitt en pitstop. I år var banen kuttet ned fra 27 nm til 19 nm, som gjorde at flere fikk glede av grillen til Asker Seilforening fredag kveld.

I år var det kun 10 båter med som seilte med fullt mannskap.

Askerseilerne best

Håkon Hjorthøy fra Asker Seilforening var suveren i den største klassen og vant begge seilaser med «Illuminati», en Grand Soleil 43. På plassen bak kom Morten Nissen-Lie som også bor i Asker, men seiler for KNS. Favoritten Sigmund Andre Hertzberg gjorde en feil basevalg på lensen fredag, og bommet på starten lørdag, og er nok ikke helt fornøyd med tredjeplassen. Alt til uken setter «Hyrrokkin» kursen mot Stockholm for regattaer mot svensker før VM i juli.

Henrik Sjøl Christensen ble best i den lille klassen, og også han vant begge dager med Expressen «Powerplay». Bjørn Hansen i Impala 31 «Simbad» fikk like mange poeng som favoritten Yngve Lønmo i J/92 «Jacobine».

Det ble Asker Seilforening i NorRating også. Foreningens formann, Calle Andersen, tok seieren med sin Landmark 43.

Frode Tobiasson fra Bundefjorden var den eneste vinneren som ikke seilte for Asker. Pensjonisten imponerte i Singlehanded-klassen med sin krevende Sun Fast 3300.

Se hele resultatlisten her