TIL ASKER: Espen Guttormsen vil allerede i mai bli å se på Blakstadtangen der Asker Seilforening holder til.

Espen Guttormsen blir daglig leder i Asker Seilforening

Norges Seilforbunds tidligere generalsekretær, Espen Guttormsen, er ansatt som daglig leder i Asker Seilforening.

Publisert

Det bekrefter seilforeningens leder, Calle Andersen overfor SEILmagasinet. Espen Guttormsen vil etterfølge Eira Naustivk som i de siste årene har vært foreningens driftskoordinator.

– Ja, vi er veldig glade for å kunne fortelle at Espen har takket ja til denne stillingen. Med sin bakgrunn som generalsekretær i seilforbundet, trener og seiler på både bane og hav, er han nærmest perfekt til oppgavene som ligger og venter ham her hos oss. Få har så god kjennskap og kunnskap om seilsporten i Norge som Espen.

Calle Andersen forteller om at det var ti søkere til stillingen og at foreningen til slutt satt igjen med fire gode kandidater. Og blant dem ble altså NSFs tidligere generalsekretær foretrukket.

– Et luksusproblem, kaller Andersen det.

Daglig leder i foreningen vil få et større ansvar for foreningens drift og aktiviteter enn hva driftskoordinator-stillingen innebar.

– Ja, vi har nå tatt et skritt videre og ansatt en daglig leder, sier han.

Morsomt å jobbe med sluttbrukere

– Det blir spennende, og jeg gleder meg til å ta fatt. Jeg satt ofte på forbundskontoret og tenkte at det kunne ha vært morsomt å jobbe direkte med sluttbrukerne, det vil si seilforeningsmedlemmene, fremfor å forsøke å skape aktivitet rundt om i landet via ulike styrer og komiteer. Nå har jeg fått denne sjansen, og det ser jeg frem til, sier Espen Guttormsen.

For tiden er Espen landslagstrener for Anders Pedersen i Finnjolle som han skal følge frem til OL i Japan er over i begynnelsen av august. Deretter vil han starte for fullt på Blakstadtangen, der Asker Seilforening holder hus.

– Asker Seilforening har jo en perfekt beliggenhet i Oslofjorden og et fantastisk anlegg. Dessuten er det mange mennesker som bor i Asker, så forutsetningene for å skape et yrende liv på Blakstadtangen og Børsholmen hver eneste dag i hele uken gjennom hele sesongen er jo de aller beste.

I RIB: Hvor mange timer Espen Guttormsen har tilbrakt i en RIB til glede for norske seilere, har han neppe tall på selv.

Espen forteller at han vil ha en periode hjemme i Norge fra medio mai til begynnelsen av juli, og at han vil bruke denne tiden på å gjøre seg kjent i foreningen. Og så vil han starte for fullt på Blakstadtangen i midten av august.

– Jeg må jo finne ut hvor jeg står før jeg kan ta frem kartet og kompasset og begynne å gå. Jeg vil høre hva foreningen tidligere har prøvd av tiltak og aktiviteter og lytte til erfaringer. I dette året blir det nok derfor mest evolusjon og så får vi se hva vi finner på av nye aktiviteter til neste år.

Breddeseiling i fokus

Helt ukjent med Asker Seilforening er Espen Guttormsen ikke selv om han kommer fra Son. For som Andunge-seiler i ung alder og senere som minitonnseiler, har han vært mye i Asker og seilt.

Selv om den nye, daglige lederen i Asker Seilforening har jobbet mye med eliteseiling, er det først og fremst breddeseiling han skal forsøke å skape i Asker Seilforening. Calle Andersen understreker at det er bredden i foreningen man ønsker å få bygd opp.

– Ja, aktivitet og bredde blir nøkkelord for Espen. Målet vårt er å skape et miljø og et tilbud på Blakstadtangen som tiltrekker seg mange, og at de som kommer til oss, forblir seilere også etter at de har fylt 15-16 år. Og da er det ikke nødvendigvis det å seile fortest rundt noe merker, som vil ha hovedfokus, sier han.

Calle Andersen forteller at foreningen har et mål om å knytte båndene mellom joller, kjølbåter og storbåtseiling tettere sammen. Asker Seilforening skal tilby en vei å gå for dem som vil vokse sammen med seilingen. Når den mest aktive jolleperioden er over og man innser at det å hevde seg videre kan kreve mye, skal ikke det bety at man er ferdig som seiler. Tvert imot ønsker seilforeningen å vise disse seilerne at det er nettopp da man står på terskelen til et livslangt løp hvor man vil kunne ha glede av seiling på ulike måter.

Tilhørighet er viktig

Calle er selv storbåtseiler og har et hjerte for det, og han sier at Asker Seilforening har som ambisjon og ta en posisjon i dette miljøet og skape gode arenaer i form av samlinger og et godt miljø for lagfølelse og erfaringsutveksling.

– Vi må skape en god bredde, men vi skal også jobbe med talentene som vokser ut av denne bredden, sier Calle Andersen.

Den nye daglige lederen er enig:

– Det er ikke så viktig for meg at alle på Tangen skal bli olympiske seilere. Noen vil kanskje kunne bli det, men det vesentlige er å få flest mulig ut i båt og til å trives med sjø og seiling.

Espen Guttormsen har også en 35 år lang bakgrunn som håndballtrener, og han tror det vil kunne være overføringsverdi i mye av det han har lært og erfart der.

– Ikke minst når det gjelder å skape sosiale settinger og tilhørighet, noe jeg tror er viktig.

SEILER: Espen Guttormsen kan se tilbake på en lang karriere som seiler. I de senere årene har han blant annet seilt en del Drake.

Deltidsstilling i første omgang

I første omgang vil den nye, daglige lederen ha en 60 prosent stilling, men Calle Andersen sier at foreningen har en ambisjon om å øke stillingsbrøken til 100. Økt aktivitet og nye tilbud i foreningen håper han vil kunne tiltrekke seg samarbeidspartnere som vil gjøre denne målsettingen mulig å nå innen relativt kort tid.

Espen Guttormsen har en lang seil-CV. Han har deltatt i to jorden rundt-regattaer sammen med Knut Frostad, han er verdensmester i minitonn og ORC, han har vært delaktig i fem OL som sportssjef og trener og har som nevnt vært generalsekretær i Norges Seilforbund i ti år.