Informasjon fra Askøy Seilforening

YNGLING: Bjørg Skråmestø og Erlend Hellebust ombord i NOR 384 Lille Trille.

11 Ynglinger på Vårbløyta på Askøy

Ynglingsmiljøet er aktivt på Vestlandet, og nå nærmer NM seg.

Det blir to viktige arrangement for ynglingene i 2023: NM 2.- 4. juni på hjemme-bane i Hauglandsosen på Askøy, og VM i Danmark. VM 2023 arrangeres av Sundby Sejlforening i København 22. - 29. juli og her vil mange båter bli påmeldt.

Vårbløyta

Askøy flåten har allerede hatt torsdagstreninger noen uker og søndag 30. april var det dags for sesongens første regatta. 11 båter var meldt på og stilte til pølsebane regattaer på NM arenaen på Hauglandsosen. Arrangøren hadde valgt å legge tre toppmerker i fargene gul, rød og blå og flagget ved 5 min hvilket toppmerke som gjaldt. En hurtig å smidig måte å justere for vindendringer. Og denne dagen både fungerte det fint og sparte nok mye tid. Men likevel måtte regattakomiteen dra en anseelig menge tau. Vinden var veldig ustadig og vi var innom alt fra omtrent bein nord til nesten helt sør. Også vindstyrken varierte, fra svært flau bris til om lag 5 m/s med vindbyger som kom. Nedbøren holdt seg unna, men det var overskyet og nokså kjølig dag.

Men alle var like blide og etter 5 jevne seilaser med mye skifting på ledelse og posisjoner underveis kunne NOR 261 Hoy Hoy dra i land seieren med 8 poeng. NOR 311 Skvettlappen (Frigg) gikk foran NOR 405 Fetter Fart på bedre serie med 10 poeng, mens Team Guffen i NOR 404 var like bak på 4. plassen. Idefix seilte hjem en femteplass totalt etter en pangstart med seier i første seilas.

Se resultatene her

feltet er tatt av startbåtmannskap

Treningssamling

Ynglingflåten i Askøy Seilforening inviterer til en tredagers treningssamling på Askøy i Pinsen, 27.-29. May. Dette er helgen før NM på samme sted, så her får man muligheten til både gode treningsøkter og bli bedre kjent med NM arenaen. Båten kan stå på kaien i henger mellom treningssamling og NM for de som kommer tilreisende.

Påmelding til samlingen gjøres på Sailracesystem

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.