NORGESHUS SEILMAKEREN DOUBLEHANDED 2017

2005: Den første Seilmakeren Doublehanded ble arrangert i 2005. I år går regattaen for 13. gang med 32 båter på startlinjen.

To bestemte seg på 17. mai

De to siste påmeldingene til Norgeshus Seilmakeren Doublehanded kom på selveste 17. mai.

Publisert Sist oppdatert

Da tidsfristen for påmelding til løp ut klokka 20 på nasjonaldagen, var det ialt 32 påmeldte lag til Norgeshus Seilmakeren Doublehanded, som Askøy Seilforening arrangerer. De to siste som ankom deltagerlisten, benyttet selveste 17. mai til å melde seg på. Nå gjør alle lagene sine siste forberedelsene før regattaen starter 19. mai.

32 båter er 10 færre enn i 2016; med andre ord en nedgang på 24 prosent.

Mange etablerte seilere

På deltagerlisten er det mange seilere som har deltatt i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded tidligere, og alle de tre vinnerlagene fra 2016 er med for å forsvare seg; Harald Matland (Nordhordland) og Torkjell Tolo (Hardanger), Petter Sørhaug (Askøy) og Stian Solhaug (Askøy) og Bjørn Runhovde (Nordhordland) og Arne Øi (Nordhordland).

Spennet i båter som er påmeldt er stort. Fremst i feltet vil nok Thomass Robberstad (Stavanger) og Per Haugen (Oppegård) ligge i deres Swan 45 og Ole-Jørgen Michelsen og Morten Offerdal fra Askøy i Class 40-en, mens Otto Hægland (Os) og Ove Gullbrå (Hjellestad) seiler i båten med lavest måltall; Linjett 32-en «Tayo».

Regattaen kan følges fra start til mål på regattaens nettside. Alle båtene har trackere om bord, og SEILmagasinets reporter sitter ringside det hele og rapporterer.