Astrup får konkurranse fra America's Cup eiere

Både regjerende verdensmester Vincencio Onorato og Alinghi eieren Ernesto Bertarelli blir å finne på startlinjen når Key West regattan starter idag. Dermed får Eivind Astrup som var en av fjorårets beste i Farr 40 klassen konkurranse i sesongdebuten.

Publisert

Når Key West regattaen starter idag er det med to norske båter på startlinjen. Foruten Astrups «Norwegian Steam» stiller Eivind Melleby og Lars Horn Johannessen i Melges 24. Begge de norske lagene bør kunne hevde seg godt. Astrup var stort sett blant de tre beste i fjorårets regattaer, men endte på 7. plass i VM for Farr 40, og Melleby som står til rors i Melgesen har solid vintertrening bak seg i Starklassen.

For Farr 40 klassen blir regattaen i Key West den første der seilerne får benytte de nye mastehad spinnakerene som klassen nå har godkjent. Det vil nok bety at de raske 40 foterne kan blil enda mer krevende å seile om det blåser friskt, noe værmeldingene for Key West regattaen har antydet. Foruten de to America´s Cup eierne Bertarelli og Onorato stiller de fleste toppene i klassen til start, og i denne «owner/driver» klassen er mange av verdens beste seler leid inn som taktikere. Onorato har denne gangen Adrian Stead som taktiker, Bertarelli, Brad Butterworth. Den danske kronprins Frederik har for eksemplet med seg Bouwe Bekking som taktiker. Astrup har dansken Morten Henriksen.

Sesongen blir ellers viktig, ikke minst for Astrup som har gått i bresjen for at klassen får sitt nordiske mesterskap på Hankø i begynnelsen av juli. Dit kommer ca 25 båter som alle tar regattaen som forberedelser til VM i København senere i sesongen. Det er med andre ord duket for ekstremt spektakulær seiling på Hankø til sommeren.

Powered by Labrador CMS