Tenerife–Martinique

DAMENE OG BÅTEN: Meritxell Canut og Ingrid Fladmark foran JPK 45-en de skal seile i over Atlanterhavet.

To norske damer over Atlanteren

– Dette har vært en drøm lenge, sier Ingrid Fladmark (53) – på vei over Atlanteren i prototypen til den nye modellen JPK 45.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke bare de mange hundre deltagerne i Atlantic Raly for Cruisers (ARC) som stakk til havs fra Kanariøyene søndag 19. november. Franskmennene har sin egen variant av seilasen som startet samme dag fra Tenerife, og i den seilasen deltar to norske damer.

Ingrid Fladmark og spanskfødte Meritxell Canut seiler om bord i en fransk JPK 45, som er prototypen til en ny modell fra det franske verftet.

[Artikkelen fortsetter under bildet]
JPK 45: JPK 45 er en helt ny modell so skal prøves over Atlanteren.

– Vi er syv om bord og det skal bli godt å komme utpå etter mange måneder med planlegging. Mannskapet virker hyggelig, og utifra hva vi har kjøpt inn av mat, frukt og grønnsaker skal det bli mye god mat om bord. Jeg håper vi har husket på det meste, men det finner vi jo ut etter hvert, fortalte Ingrid Fladmark før start.

Hun forteller at de først vil sette kursen vestover for å unngå stillebeltet i syd.

Regattaen har målgang på Martinique.

– Det å seile over Atlanteren har vært en drøm siden jeg var liten, sier Ingrid Fladmark, som til daglig seiler med et jentelag i sin Maxi 999, men som nå for første gang begir seg utpå det virkelige havdypet.

Hun og Meritxell vil være tilbake i Norge ved juletider.

SKIPPERN OG DAMENE: Skipper Jean-Marie Charron er omkranset av Ingrid Fladmark (t.v.) og Meritxell Canut.