Tvedestrand - bokbyen

Før var byen kjent for sitt jernverk. I dag er det bøkene som er Tvedestrands varemerke.

Publisert Sist oppdatert

STORT FOTO: Byen med havnen. Foto: Linn K Hansen.

Det gamle ladestedet var utskipningssted for Næs Jernverk.  Jernverket var i aktivitet fra 1665 til 1959 og har vært på forskjellige eierhender og hatt forskjellige navn.  Det var også flere fabrikker med trevirke som brukte havna.  Jord- og hagebruk sammen med husdyr, bær og frukt er dagens hovednæringer.  Tvedestrand har en flott skjærgård og den brukes flittig av både båt- og hyttefolk.  Byen strekker seg fra havna og oppover en bratt bakke med en gate hvor de fleste butikkene ligger.  Strykejernet ligger også her som ansees som Norges smaleste by. «Bokbyen» er kallenavnet til Tvedestrand, og her kan du finne det meste av det du leter etter innen bokverdenen, både nytt og brukt.

Gjestehavna

Du ligger midt i byen her og har alle fasiliteter rundt deg.  Det er kort vei til det meste og det er gode bademuligheter.

Barn og ungdom

Bokbyen har flere arrangementer for barn og unge. med forestillinger og musikkarrangementer.  Det finnes en aktiv sjørøverklubb i byen.  Jernverket har familiedager med arrangementer tilrettelagt for hele familien.

Uthavner

Sandøkilen er godt beskyttet, men den er trang.  Bruk akterfortøyning og bruk fortøyningsringene på øya. Klåholmen er på østsiden av Sandø og her er det mange holmer. Farvannet er godt merket så det går greit å ta seg inn.  Den beste havna er innerst i det nordligste bassenget. Mange steder finnes det bolter.

Ferieguiden

I sommer presenterer havna.com havner langs Skagerrakkysten, fra Mandal i vest til Strømstad i øst, via Mjøsa. Artiklene er hentet fra boka «Ferieguiden for sommerkysten 2008». Ferieguiden gir havnetips, og oversikter over hva som skjer langs kysten av Skagerrak i sommer. I Ferieguiden finner du festivaler, konserter, regattaer, gallerier, kjøpesentre, badeland og strender. Samt tips til spisesteder og oversikt over hvor du får tak i båtutstyr.  Boka kan du bestille her og få levert hjem i posten.