Runden i Sydney oppsumert.

Danskene imponerer

Det danske SailGP laget var nær med å ta sin første seier etter en velspilt helg i Sydney.

Publisert

En liten tabbe på siste kryss under finaleseilasen gjorde at det Australske laget tok en hjemmeseier. Seilingen i Sydney bød på spennende underholdning hvor det ble seil fem innledende seilaser, alle med forskjellige eiere. Danmark var aldri første båt over målstreken, men var alltid helt i toppen med to andreplasser, en tredjeplass og to fjerdeplasser. Ingen andre lag var jevn så gode som Danmark. Nivået har blitt bedre, og Tyskland tok sin første seier. 

Blant de tre beste

Sammenlagt denne sesongen leder Australia foran New Zealand og Danmark. Det var også disse tre lagene som kvalifiserte seg til finaleseilas i Sydney. Etter at både Australia og New Zealan var for tidlig over startlinjen ledet Danmark helt til siste kryss. Da slo danskene noen sekunder for tidlig eller for sent, og kom på kollisjonskurs med en stake. Det var det lille som skulle til for at Australia kom noen meter foran, og holdt ledelsen til mål. Det ble faktisk Australias første seier denne sesongen, tross for at de ligger på toppen av tabellen. 

SYDNEY: Runden i Australia var preget av skiftende vind, akkurat nok til å foile. Små feil fikk store konsekvenser.
PLASSERING: Australia, Danmark og New Zealand ble plasseringen i Sydney. Disse tre lagene utmerker seg som de beste i SailGP om dagen.
SYDNEY: Australia befester sin posisjon i toppen etter rundern i Danmark. Tyskland viser nå også at de er med i spillet.
SAMMENKLAGT: Australia styrker sin posisjon i toppen, mens Danmark nærmer seg sakte New Zealand. USA og GRB gjør det overraskende svakt.

Ny runde i New Zealand

SailGP er tilbake i Christchurch på New Zealand 23. og 24. mars. Det kan bli en mulighet for Danmark til å ta sin første seier.