Bacardi Cup

STARBÅT: Stadig på topp Eivind Melleby.

Eivind Melleby fortsetter å levere

Tok 2. plass i den prestisjetunge Barcardi Cup for Starbåter.

Publisert Sist oppdatert

Etter VM er Bacardi Cup pokalen Starbåtseilerne gjerne vil ha med seg hjem. I år ble den arrangert for 69. gang på solfylte Biscayne Bay nær Miami med hele 73 båter fra 17 nasjoner. Til tross for at klassen er borte fra det olympiske programmet, eller kanskje nettopp derfor, samler denne regattaen, de kontinentale mesterskap og Star Sailors League de beste seilerne.

Mateusz Kusznierewicz POL og Bruno Prada BRA har vunnet de tre siste Bacardi Cup regattaene i 2020, 21 og 2022 og viste seg igjen som de sterkeste. De ble imidlertid hardt presset av Eivind Melleby og Mark Strube USA og helt til langt ute i siste seilas var det umulig å spå hvem som ville ta pokalen i år. Vinnerbåten hadde plasseringene 7 – 3 – 2 – 2 – 21 – 1 og endte på 15 poeng med ett stryk. Melleby og Strube hadde 2 – 8 – 4 – 16 – 1 – 6 og 21 poeng.

Laget med Melleby og Strube har tidligere seilt sammen, selv om det har vært en stund siden sist de satt i samme båt. Melleby forklarte, - Vi finner på en måte ut av det sammen, men det er alltid litt trening som gjenstår, slik at vi fortsatt kan forbedre oss. Forhåpentligvis kan vi gjøre det i løpet av de neste tre dagene, så det blir spennende, sa Eivind Melleby etter dag to da laget ledetr sammen med Kusznierewicz og Brada - Vi har hatt solide løp så langt, båten fungerer veldig bra, så takk til Austin Sperry for å la oss bruke båten, konkluderte Melleby.

Kusznierewicz er også godt kjent fra 5.5 meter klassen og har gull og bronse fra OL i 1996 og 2004 i Finnjolle. De to lagene fulgte hverandre tett gjennom hele regattaen. Også Petter Fjeld og Espen Guttormsen deltok i regattaen, men Fullførte bare én seilas.