START: Skagen Race går siste helgen i mai, og det kan gi høyere oppslutning.

Skagen Race i siste dagene i mai

Det er lenge siden regattaen fra Åsgårdstrand til Skagen ble holdt så sent. Det kan bety en mer behaglig overfart. Nå er påmeldingen åpnet.

Publisert Sist oppdatert
TRANGT: Bærum Seilforening oppfordrer å ikke vente med påmelding til Skagen Race.

– Jeg er rimelig sikker på at vi må si stopp på påmeldingen av plasshensyn. Vi får ikke holdt av mer enn 300 plasser i Skagen, og skulle gjerne hatt mer, sier Regattasjef Christian Gundersen til SEILmagasinet. Siste helgen i mai vil det strømme til med båter i Skagen, også båter som ikke seiler regatta. Sen Påske betyr sen Kristi Himmelfartshelg. Starten går 29. mai en tid på året da det kan være full sommer.

– Skagen Race har ikke hatt det samme fallet i antall deltagere som Færder’n, hvorfor vet jeg ikke, sier Gundersen. Hva han vet er at ett Skagen race sent i mai tiltrekker seg flere båter enn en regatta tidlig i mai. Det kan utgjøre 100 båter.

LES: Slutt for Helly Hansen i Skagen Race

Fem startspunkt

I de senere årene er det også arrangert start fra Sørlandet og fra Sverige. Bærum Seilforening har forsøkt å starter fra både Kristiansand og Arendel, og funnet at Arendal har gitt best uttelling, selv om oppslutningen ikke ha vært som ønsker.

– Vi er tilbake til Marstrand i Sverige. Vi har stor tro på at det blir bra i år. Skagen Race er uken før Marstrand Big Boat Race, og vi håper på at flere vil bruke dette som en anledning til ett oppvarmingsrace, forklarer Gundersen.

Nytt i år er også to starter fra Danmark, Århus og Helsingør. Dette blir tilbringerregattaer for tyske og danske seilere som skal delta i Marstrand Big Boat Race.

– Vi sammarbeider med seilforeningen i Kiel og merker stor interesse, sier Gundersen.

Alle de fem startene vil gå onsdag 29. mai.

Du finner påmeldingen her

Opp til 35-klasser

I hver start er det langt opp til syv ulike klasser. Single, dobbelhandet, TurGlede, turklassem og NOR Rating, med og uten spinnaker. Fra Sverige blir det SRS, og Danmark, dansk handikap. Blir oppslutningen stor, så kan det bli en lang premieutdeling i Skagen.

Bilder fra starten av Skagen Race 2018 finner du her. 

Forventer venteliste

Påmeldingsfristen er ikke før 22. mai, men Bærum Seilforening legger opp til å lage venteliste for deltagerne.

– Vi forventer at det krever mer å få svensker, dansker og tyskere til å melde seg på. Vi vil derfor holde av plass til dem, slik at vi vil starte med ventelister når vi har over 200 påmeldte, sier Gundersen som oppfordrer alle å være tidlig ute.

 

 

SOLO: Skagen race vil fortsette med singlehanded-klasse.