Informasjon fra Bærum Seilforening

Syv 29er-lag fra Norge i Frankrike

Tre 29er lag fra Bærum Seilforening deltok i Europacup i Hyeres, Frankrike. Det ble en fantastisk regatta. 95 lag var med totalt, hvorav syv hadde reist ned fra Norge.

Ole-Petter Pollen • I et av Frankrikes flotte, store seilanlegg, midt mellom Marseille og Nice, ble det seilt tolv regattaer gjennom tre dager med gode forhold. Våre yngste 29er-seilere, Sam Leikvang og Christian Staubo er på god vei oppover i feltet etter god trening. Mariann Myhre og Sarah Skirstad Pollen klatrer videre og er godt etablert i sølvfeltet etter en grundig treningsjobb i vinter. Så kvalifiserte Julie og Jenny seg for gullfinale, ble nummer tre av alle jentene og fikk en plass på pallen.

Fantastisk seiling av alle våre!

Det var en flott opplevelse for seilerne. Denne sesongstarten har blitt et godt grunnlag for den videre sesongen for bærumsseilerne.

Dugnader på anleggene

Bærum Seilforening har flotte anlegg, men behovet for vedlikehold er stort. Derfor er dugnader viktige.

I april var det to store dugnadshelger, først på Sarbuvollen, hvor nesten førti bidro til å gjøre klar anlegg, båter og utstyr til sesongen. Seilboden ble bygget om, så nå er det plass til flere optimistseil, følgebåter ble pusset, stoffet og klargjort, huset ble ryddet og vasket. Det var stor aktivitet og topp innsats blant alle.

Helgen etter var det dugnad i Bruksveien. Det ble lagt nytt teppe på bryggen og følgebåter ble klargjort. Veldig mange seilere bidro til å få gjennomført en bra dugnad.

Æresmedlem Gro!

Gro Elvestad Moe er enstemmig utnevnt til æresmedlem. Gro har vært aktiv i seilforeningen i over 30 år, og har vært kasserer, regnskapsfører og medlemsansvarlig store deler av denne tiden. Gro har også vært i sekretariatet for Skagen Race i nesten hele regattaens historie, i tillegg til at hun har seilt både serieseilaser og havseilaser i en rekke år.

I tillegg ble hederstegnet «Riddere av det Hvite seil» delt ut. Denne utmerkelsen gis til medlemmer på grunnlag av fremragende sportslig innsats og/eller ekstraordinær innsats for foreningens fremme. Hederen gikk i år til Bjørn Hansen, Ellen Høegh, Asta Stenhagen, Kristine Briså Pollen, Ole Petter Pollen og Tarjei Mo Batalden.

BS-nålen er en utmerkelse som ble gitt til Einar Slottan, Michael James Thomsen, Anne Grethe Sætrang og Roar Sohlman.

Frivillighet

Seilsesongen er på full fart til å starte opp - og jeg er plutselig tilbake i styrelederjobben etter en liten «vri» på årsmøtet.

Sammen med meg har jeg et veldig bra styre og målet er nå å bidra til å skape gode forhold for alle foreningens seilere og seilinteresserte - og utvikle seilforeningen videre.

Vi er alle frivillige i Bærum Seilforening, kun trenere og trenerkoordinator er lønnet. Det er derfor viktig at vi alle har og viser respekt for hverandre og hverandres tid. Det oppstår dessverre en del uakseptable forventninger til en del av våre frivillige. Alle må behandle hverandre med respekt. Vi er 600 medlemmer og vi må tilpasse våre aktiviteter for flest mulig, ikke alltid for den enkeltes behov.

Fokuset de neste månedene blir å få sesongen i gang, fylle alle kurs og treninger og få et enda bedre nivå på regattaene. Etterpå vil vi gjennomføre strategisamlinger og idedugnader hvor alle er invitert. Vi kommer tilbake til datoer rett over sommeren.

Riktig god seilsesong ønskes alle sammen!

Vidar Utne, styreleder

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.

.