Hva lederne mener: Bærum Seilforening

HAR SLITT: Bærum Seilforening ønsker seilsportsligaen velkommen, men har slitt med å stille lag og intern oppslutning i 2016.

Seilsportsligaen

Publisert Sist oppdatert

Bærum Seilforening har i år deltatt i nyskapningen Norsk Seilsportsligas 2. divisjon.

For det første ønsker jeg å uttrykke støtte til initiativet fra Norges Seilforbund til etableringen av seilsportsligaen. For det andre må jeg utrykke skuffelse når det gjelder vår klubbs evne til å utnytte de mulighetene seilsportsligaen gir.

Bærum er en av Norges største seilforeninger – og at vi, med så mange aktive, ambisiøse seilere i mange klasser, ikke evner å stille et seriøst lag til et slikt prosjekt, er overraskende og skuffende. Vi har stilt lag ved tre av ligaens fire stevner – og når vi vel har seilt, er vi fornøyd med hva laget har prestert på regattabanen. Det som er skuffende er mangelen på vilje og evne til faktisk å stille.

Vi har åpenbart en jobb å gjøre med intern informasjon, men vi må også se nærmere på hvordan vi skal organisere dette i klubben. Vi vil i løpet av høsten gjøre en evaluering av det arbeidet vi har lagt ned, og se nærmere på hva vi kan gjøre annerledes før neste sesong av seilsportsligaen.

Jeg mener vi må ha ambisjoner om ikke bare å være midt på treet i 2. divisjon av seilsportsligaen, men derimot ha mål om å være med å kjempe i toppen av 1. divisjon.

Jeg imøteser innspill og initiativ fra medlemmene våre – og ser frem til å starte planleggingen av Bærum Seilforenings 2017-deltagelse.