Test fra arkivet: Banner 28 Racer

RASK: Stor bredde akter gir gode medvindsegenskaper, samt en stor cockpit.
RASK: Stor bredde akter gir gode medvindsegenskaper, samt en stor cockpit.

Rask villbass fra 70-årene

Banner 28 ble skapt da de såkalte «flyvepapene» gjorde sitt inntog i Danmark – båter som senere har satt sitt fingeravtrykk på nåtidens turbåter. Banner 28 er en fremragende seilbåt som gir pirrende seilglede i lett vind og på ville surfer.

For 22 år siden hadde vi en bruktbåttest av Banner 28 over tre sider. Testen ble skrevet av Henrik Hansen. Nå har vi hentet frem saken og digitalisert den til glede for nye lesere. Banner 28 ble en populær båt i Norge, men billige på bruktmarkedet. Dette er ingen nybegynnerbåt, men en utfordrende båt for seilere med litt erfaring. Bruktprisene ligger mellom 30 000 og 60 000. En slik båt fortjener gode seil, og tilstanden til seilgareroben betyr mye for verdien.

Banner 28 har siden fødselen i 1979 vært en særdeles hard nøtt å knekke på regattabanene. Adskillige ganger har den kommet først i mål, og den skapte hodebry for administratorene av LYS- og Scandicapsystemet. Etter dagens målestokk er den fortsatt en ganske avansert konstruksjon, som også kan fungere som en turbåt for en sporty og rutinert familie.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER