BÅTFØRERPRØVEN: I dag kreves det kun teori for å bestå båtførerprøven.
BÅTFØRERPRØVEN: I dag kreves det kun teori for å bestå båtførerprøven.

Kun to partier ønsker praktisk båtførerprøve

Blir det borgerlig regjering etter stortingsvalget kan det bli båtførerprøve med praktisk del, hvis to av partiene får det som de vil.

Publisert

I dag er det pålagt med båtførerprøve om man er født etter 1980 og skal gjøre en båt som har mer enn 10 hk. Det er også blitt lettere enn noen gang å ta båtførerprøven. Enkelte aktører tilbyr kurs som gjennomføres på bare noen timer. I dag er det heller ikke noen praktisk del i båtførerprøven. Båtmagasinet har derfor spurt de politiske partiene om båtførerprøven bør bli obligatorisk får alle, om den bør få en praktisk del - eller om den enkelt og greit fungerer bra som den gjør i dag.

OPPLÆRING: Politikerne er fornøyd med dagens løsning, men SEILmagasinets lesere ønsker praktisk opplæring i tillegg.
OPPLÆRING: Politikerne er fornøyd med dagens løsning, men SEILmagasinets lesere ønsker praktisk opplæring i tillegg.

MDG som er en av to partier som ønsker obligatorisk båtførerprøve for alle, har vedtatt i sitt partiprogram å innføre obligatorisk båtførerbevis for alle motoriserte fritidsbåter og inkludere miljø- og naturhensyn i opplæringen.

Politikere fornøyde med dagens løsning

Vi har i dette spørsmålet gitt de politiske partiene mulighet for å krysse av flere valg. Krf benyttet seg av denne muligheten, og ønsker at båtførerprøven skal bli obligatorisk for alle, og i tillegg få en praktisk del. Den praktiske delen får de også med seg Høyre på, men de aller fleste partiene mener båtførerprøven fungerer bra som i dag.

Vil ha en forandring

SEILmagasinets lesere er ikke enige i flertallet av politikerne, og vil ha en strengere politikk. 43 prosent ønsker en praktisk del, og 23 prosent ønsker at alle må ta båtførerprøven. Kun 31 prosent er fornøyd med dagens løsning.