TRENDY: Jeanneau har skapt en trendsetter med Sun Odyssey 440.

Seiler optimistisk inn i fremtiden

Etter et kvart århundre i båtbransjen er Jens Petter Flesvig optimist. Heller ikke Båtlivsundersøkelsen tar fra ham troen på at seiling er fremtiden.

Publisert Sist oppdatert
JUBILANT: Jens Petter Flesvig fyller 50 og har solgt seilbåter i 25 år.

Båtlivsundersøkelsen 2018 viser en sterk nedgang i antall seilbåter med overnattingsmuligheter fra 2012, mens Jens Petter Flesvig i Heitmann Marin kjenner seg ikke igjen i tallene.

Les også: Store endringer i båtlivet

I år feirer Jeanneau- og Swan-importør Heitmann Marin 40 år i bransjen. Flesvig har jobbet i selskapet de siste 25 årene. I dag runder han 50 år, og ser lyst på fremtiden.

–Du må huske på at jeg begynte i bransjen på begynnelsen av 90-tallet. Da var det virkelig tøffe tider. Siden har det gått opp og ned, men markedet har aldri senere vært så dårlig, sier jubilanten.

Service

–Samtidig må jeg si at markedet har forandret seg mer de siste fem årene enn de forutgående 20. Vi ser en atferdsendring der folk har flere fritidssysler og ønsker et enklere båtliv. Det må tilrettelegges for bedre service og opplag, sier Flesvig.

Han tror at delingsøkonomitjenester og båtklubber vil vokse frem for folk som kan tenke seg en tur på fjorden uten ansvar for egen båt, men tror likevel at hovedmarkedet forblir det tradisjonelle båteiermarkedet.

–Friheten til å kunne kaste loss når det passer, eller når sola skinner, betyr mye for mange, men båtholdet må gjøres enkelt. Unge mennesker og nye kjøpere i seilbåtmarkedet vil ikke bruke vår og høst på båtpuss, sier han.

Drømmer

Flesvig mener at støyen rundt konkurser og tvistesaker skader hele bransjen, og han gleder seg ikke når konkurrentene sliter. –Vi må slutte å se på hverandre som motstandere og begynne å samarbeide om service og utvikling. Seilbåtbransjen konkurrerer med mange andre bransjer om folks fritid, sier han.

–Drømmen om eie egen båt lever fortsatt i beste velgående blant nordmenn. Vi som jobber i denne bransjen er heldige som selger drømmer og opplevelser som betyr mye for folk, sier Flesvig, og legger til at når Heitmann har klart seg gjennom 40 år i bransjen er det fordi de driver nøkternt og tar kundene på alvor.

Les også: Verken idiot eller idealist

 – Seiling er miljøvennlig. Seiling er aktiv ferie. Nye seilbåter holder seg nå godt i verdi. Det er klart jeg er optimist, sier 50 års jubilanten.

 

 

 

TRO: Jeanneau Sun Odyssey 440 har slått godt an, og Flesvig har tro på fremtiden.