BEDRIFTSCUP: Deltagerne i E24 Clean Seas Challenge skal få litt å henge fingrene i når de skal forsøke seg i J/70-er.
BEDRIFTSCUP: Deltagerne i E24 Clean Seas Challenge skal få litt å henge fingrene i når de skal forsøke seg i J/70-er.

Bedrifter vil seile regatta

Fredrikstad Seilforening gjennomførte nylig sin bedriftscup med mange lokale bedrifter. Kommende helg skal lokale bedrifter i Sandefjord forsøke seg på regattabanen.

Publisert Sist oppdatert

For en del år siden stod avisen Dagens Næringsliv bak en etter hvert svært stor og omfattende cup for bedrifter. Kunder og ansatte – eller begge deler – ble tatt med ut på vannet, og med litt instruksjon og hjelp om bord fikk de forsøke seg på en regattabane i noen hektiske timer. Etterpå var det after sail, bespisning og forbrødring i partytelt.

På et tidspunkt døde imidlertid cupen ut, og det har egentlig bare vært Fredrikstads arrangement, Bedriftsseilasen, som deretter har vært av noen størrelse, men nå er tråden tatt opp igjen i litt andre og kanskje mer moderne former.  Og det ser ut til å fenge hos næringslivet.

Seiling etter ligaformat

Mens man tidligere brukte store havseilere, inviteres det denne uken i Sandefjord til seiling i J/70-er i forkant av den kommende kvalifiseringsrunden til 1. divisjon i seilsportsligaen og uttagningen til Youth Sailing Champions League i Kiel i juni.

15 bedriftslag er påmeldt, og de skal seile etter ligaformatet, der fem og fem båter møtes i et antall flighter. Om bord får hvert av lagene en ekspert som skal guide og hjelpe dem rundt banen og til å manøvrere båtene. Cupen finner sted torsdag 23. mai, og tanken er å ha tilsvarende bedriftscuper i forkant av seilsportsligarundene i Oslo, Arendal og Trondheim.

Seilere er opptatt av miljøet

Med til arrangementet hører også en konferanse om marin forsøpling, der deltagerne blir oppdatert om temaet og innført i hva man kan bidra med for å redusere dette verdensomspennende problemet. I Sandefjord tegner konferansen, som også blir backet av Volvo, til å bli ekstra stor med en lang talerliste av eksperter og en deltagerliste på over 150 personer.  Talerlistentopees av Steven Lutz, leder av Blue Carbon-prosjektet hos GRID-Arendal. Det er fullt mulig å delta på denne konferansen uten å være aktiv på regattabanen.

Bak bedriftscupen står event-selskapet SailLogic, som har det operative ansvaret for seilsportsligaen, og de har fått med seg nettstedet E24 som samarbeidspartner i så stor grad at cupen har fått navnet «E24 Clean Seas Challenge».