SYDNEY: Første runde av SailGP er igang med syv lag.

Suverene briter, danskene slet

Starten på SailGP 2020 viste at Ben Ainslie & Co hadde noe de andre lagene manglet.

Publisert Sist oppdatert
DANMARK: De danske laget har gode starter og god fart, men gjør for mange feil.

SSStorbritannia vant alle tre seilasene, og gikk raskt i tet også etter en dårlig start. Laget har den beste flyten, og gjør ingen feil. De har også utviklet en ny måte å baute på som gir dem en fordel. Storbritannia var midt på treet i hele fjorårets sesong, men med forsterkinger i laget, så er de blitt en egen klasse. Ben Ainslie og hans INEOS Team GB viste at treningen i AC75 før starten på SailGP sesongen har vært nyttig. Laget behersket teknikk og timing bedre enn alle da SailGP startet 2020 sesongen med tre seilaser i Sydney idag. I de to første seilasene ledet INEOS Team GB fra start til mål og sikret overlegne seire, mens laget i den tredje seilasen måtte seile seg opp etter en svak start. Da viste Ainslie & Co at de seilte litt raskere og litt bedre gjennom hele seilasen inntil de mot slutten av annen kryss tok ledelsen som de holdt til mål.

Favorittene skuffer

I fjor var det Australia og Japan som alltid var i topp. Disse lagene ligger nå som 2 og 3 sammenlagt, som i første seilas, men lagene har falt ned på listene i hver regatta. Australia avsluttet med en 6. plass, mens Japan har en 4. plass som sin svakeste i andre seilas.

Nytt lag imponerer

Spania er den store nye overraskelsen. De var mot slutten det eneste laget som kunne true Ben Ainslie. Spania er et nytt lag som har overtatt båten fra Kina. Skipper Phil Robertson var uheldige å kolliderer med det franske laget i første seilas, som gjorde at Frankrike ikke fikk seilt mer, og Spania ble trukket hele ni poeng. Det gjør at de ligger som nummer fem på overall-listen, og ikke på andre plass.

Danmark med god fart

De danske debutantene med Nicolas Sehested fikk en tøff start på serien. De lå tidvis godt fremme, men klarte ikke å holde koken gjennom en hel seilas. I andre seilas hadde de USA bak seg i mål, men ellers har de vært sist.

Det franske laget bakerst på resultatlisten ble påseilt i den første seilasen og kunne ikke fullføre noen av de tre seilasene.

Regattaen i Sydney fortsetter lørdag.