Mariann fikk utmerkelse for sin innsats for barna på Bequia. (foto. Linn K Hansen)
Marianns katt og hundene Rosie og Augusta hjemme på balkongen hos Mariann da Seilas besøkte Bequia i desember. Foto: Linn Krogh Hansen.
Peter Røren og samboer Britt foran bllen til Mariann. (foto: Linn K. Hansen)
Mariann på Bequia er død

Mariann på Bequia er død

Mariann Palmborg sovnet inn i går med sønnene ved sin side. Mariann har i årtier holdt hus for norske langturseilere i Karibia.

Publisert Sist oppdatert

Mariann Palmborg skal bisettes i Norge i slutten av Januar, men datoen er ikke fastsatt ennå, opplyser familien. Det vil også bli holdt en seremoni på skonnerten ”Friendship Rose” på Bequia, melder Peter Røren, som i mange år var gift med Mariann, og som seilte fra Norge med henne på skøyta ”Fredag” på begynnelsen av 80-tallet.

Etter at ”Fredag” forliste ved Union Island slo Mariann seg ned på den lille øya Bequia i Grenadinene i Karibia. Der holdt hun selskaper for de mange nordmennene på langtur til de vakre øyene. Mariann Palmborg engasjerte seg også i situasjonen for barn og hunder på øya.

Senest i fjor sommer deltok Seilas i en innsamlingsaksjon til ny bil til Mariann, slik at hun kunne fortsette arbeidet sitt med å hjelpe løshundene på øya. Mariann Palmborgs ønske var å opprette et dyrehospital på Bequia. I går sovnet hun inn med sønnene Frederic og Christopher ved sin side.

Mariann begraves 28.januar.