Beste svenske er norsk

Som eneste aktive norske seileren i Zoom8-klassen i Fredrikstad Seilforening, har Christoffer Sørli de siste to årene dratt til Sverige for å konkurrere.

Publisert Sist oppdatert

I Sverige har han deltatt i Grand Prix-serien (Sveriges svar på norgescup) som har funnet sted i tidsrommet august 2015 til juni 2016.

Regattaene har foregått i Vänersborg, Råå (Helsingborg), Saltsjöbaden (Stockholm), Stenungsund, Halmstad, Boo (Stockholm) og ble avsluttet i Västerås i juni. Det å seile på innsjø betyr ofte mange skift og dreininger og ikke altfor store bølger. Det er nesten helt motsatte værforhold av det som er på Hankø-flaket hvor de fleste av Christoffers treninger foregår.

Under siste regatta i Västerås taklet Christoffer forholdene bra og endte opp med åtte seiere, to 2. plasser, èn 4. plass. Med en black flag som ble strøket, holdt det til seier. Christoffer vant også Grand Prix-serien sammenlagt, så som vi bruker si, beste svenske er norsk!

Etter JSM la Christoffer og fire seilervenner ut på et «sommercruise» i ekte Zoom8-stil.

Tre etapper med ca. 22 n mil hver dag skulle tilbakelegges før ankomsten på Andersenslippen. Seilfølget overnattet privat, men fikk også benytte klubbhusene til seilforeningene i Grebbestad og Strömstad.

Reisefølget vakte stor oppsikt underveis fra smilende og ferierende båtturister.