En fremmed art i skjærgården...

Sommerens snakkis blant folk på og ved sjøen har uten tvil vært vannscooteren, denne fremmede art, som nærmest uten forvarsel har invadert skjærgården.

Publisert Sist oppdatert

Med sine vræl og brå, uforutsigbare kast har den med selve regjeringen som pådriver, forsuret kystfolkets hverdag. Og la meg spørre, hvor uttafor går det egentlig an å bli?

Her har så å si en hel nasjon, med politi, en haug kommuner, naturvernere og den alminnelige, sommernytende borger i spissen, gått mot å slippe vann­scooterne fri, og så skriver statsminister Erna Solberg ufortrødent under på vedtaket likevel? Ikke rart han humrer, stortingsrepresentant Bård Hoksrud fra Fremskrittspartiet, vannscooterens norske «far», som han sikkert ikke har noe i mot å bli kalt.

I 2016 stod han som selvoppnevnt admiral opp Oslofjorden sittende på en vannscooter, med en armada av andre vannscooterkjørende i kjølvannet. Dagsrevyen var på plass og sørget for et PR-stunt av de sjeldne; bildet av en smørblid Hoksrud i redningsvest og med håndfast grep om styret har jo allerede rukket å bli ikonisk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS