ARKIV: Bilde av VM-vinneren i alpint, Fabian Wilkens Solheim, under StorNM i Moss 2012.

Norgesmester vant VM-gull i alpint

Fabian Wilkens Solheim var en i gjengen i det spirende brettmiljøet i KNS for ti år siden, men det var ski han satset på.

Publisert

Fabian Wilkens Solheim tok NM-gull og fikk kongepokal i 2011. Samme år kom han på pallen 20 ganger på 24 renn i alpint.

I 2011 seilte han Bic Techno, en stor internasjonal juniorklasse, en klasse som miljøet i KNS var med å bygge opp i Norge. Nå er miljøet over på foiling og klassen iFoil, utstyret som også skal brukes i OL i 2024.

Fabian Wilkens Solheim dukker opp i 37 saker etter et søk på SEILmagasinet. Selv om det var alpint han satset, så holdt han seg helt i toppen på brett også. I 2015 vant han syv av ti seilaser i NM.

Fabian Wilkens Solheim debuterte i verdenscupen i alpint i storslalåm i Val-d’Isère 8. desember 2018. Da hadde han for lengst debutert internasjonalt i seiling og deltatt både EM og VM. Solheim fikk sin første topp ti-plassering i verdenscupen da han ble nummer ni i storslalåm i Adelboden 11. januar 2020 ifølge Wikipedia.

24-åringen kjørte på det norske laget som tok gull i lagkonkurransen under VM i alpint 2021 i Cortina. De øvrige på laget var Kristina Riis-Johannessen, Thea Stjernesund og Sebastian Foss Solevåg, samt Kristin Lysdahl som skadet reserve.

Lagkonkurransen kjøres som parallellslalom, og Solheim vant alle sine runder.

MILJØ: Brettseilerne fra KNS samlet under Stor NM i 2012. Fabian Wilkens Solheim helt til venstre.