PÅ TOPP I 2016: Følger Sebastian Wang-Hansen den utviklingen som den nye sportssjefen skisserer, vil han være en medaljekandidat i OL i 2016. Men kanskje ikke før det.

Søker støtte på moderne måte

Sebastian Wang-Hansen har kvalifisert Norge for OL, men falt ut av landslaget. Det betyr frafall av økonomisk støtte.

Publisert Sist oppdatert
SATSER: Sebastian Wang-Hansen fikk ikke fornyet plassen på landslaget i 2016, men forsøker å få en plass ved hjelp av egne midler.

– OL i Rio er målet og drømmen er en medalje. Jeg har satset målrettet og hardt i mange år og er nå inne i den siste og avgjørende sesongen. Jeg har allerede sikret Norge nasjonsplass i OL, men det gjenstår å overbevise Olympiatoppen at jeg kan bli topp 10 for å bli sendt. For å gjøre dette må jeg bli topp 10. nasjon i VM i Israel i slutten av februar, og verdenscupen i Hyeres, Frankrike i slutten av april, skriver brettseileren på bidra.no.

Tøff start

VM i Isreal er i gang. Det koster Wang-Hansen 33 000 å delta. Etter første dag og en seilas ligger KNS-seileren som 19. beste nasjon.

– VM er i gang! Etter en del venting ble det tilslutt to race for jentene og ett for guttene, under veldig ustabile vindforhold. Vi var begge oppe i toppen i deler av racene, men vi klarte dessverre ikke å holde det helt til mål. Maria endte 17 og 17 og ligger 34 sammenlagt. Seb endte på 19. plass og ligger 38 sammenlagt, skriver de norske RS:X-seilerne på Facebook.

Betal, og få noe tilbake

Wang-Hansen har gjort det mulig for alle å støtte ham mot OL. Det kan gjøres på nettsiden bidra.no. Ved å støtte gir Wang-Hansen også noe tilbake. Sebastians mål er å skaffe 60 000 kroner som må til for å få dekket regattaen i VM og senere i Hyeres, som må seiles med gode resultater for å komme med i OL-troppen. Av de 60 000 kronene har 10 givere gitt tilsammen 12 598 kr.

Det er ulike måter å bidra med. Billigste bidrag er på 500 kroner, og da får du ett takkekort.

Det mest populære er å få Wang-Hansen til å holde ett brettkurs. Det koster bare 2000 kroner. For 10 000 kroner får du logo i seilet. 

Du kan støtte Wang-Hansen her

Du kan følge Wang-Hansen undet VM i RS:X som foregår nå her.

 

 

 

 

 

 

SATSER: Sebastian Wang-Hansen fikk ikke fornyet plassen på landslaget i 2016, men forsøker å få en plass ved hjelp av egne midler.