Bilder fra starten

Tradisjonen tro var de raskeste båtene, de klassiske treseilerne og flerskrogbåtene først ute da starten gikk klokken 11.30. Se bilder her.

Publisert

 Som vanlig var det de klassiske treseilerne som åpnet Færderseilasen da de passerte startstreken klokken 11.30.  i år stiller 19 båter i klassen for klassiske trebåter, deriblant kjente fornemme «damer» som «Vema», «Erna Signe», «Le Cid», «Magda XIII» «Pandora»,«Carmen» og lille «Alaska». Blant 8 mR stiller i tillegg til «Fenris» finskregistrerte «Wanda» samt 9mR «Pandora», som fylte 100 år for noen få år siden. Fire 12-mR stiller til start, «Vema III» «Erna Signe» og «Magda XIII». I tillegg har vi besøk av en dansk tolvmeter, ved navn "Thea"(tidligere norske "Santa" til Høegh) tegnet og bygget av Johan Anker i 1918. 

Hyggelig syn

Bermuda ketchen «Mohawk II» hverken blant de raskeste eller blant båtene med det tykkeste lakklaget i feltet av elegante trebåter. Men hun er muligens den med den mest dramatsike historien. Etter å ha blitt rent i senk uten ungdomstokt utenfor Nederland er «Mohawk» etter stor innsats hevet og satt i stand igjen, og er derfor et gledelig syn på fjorden.

Raskest

I løpet av de første halvtimen startet IRC-klassen med fire Landmark 43, Cookson 50 «Camilla» og fem andre av de raskeste båtene. Det same gjaldt de med LYS-tall høyere enn1,42, som «Ventela Norsteam», Pogo 40 «Black Pearl», GP 42 «Al Capone» og Express 40 «Solo». I denne klassen er det 22 båter. «Wolfpack» her en fikk en meget god start.

Farer over sjøen

Formula 18- og de andre tomannskatamaranene er små og lette, og fôr forbi flere av de større båtene etter å ha passert Dyna fyr. Blant dem som kom godt ut fra start var svenske «N.A» med Jonas Frii. Totalt stiller 24 båter i F-18 klassen

Også de større flerskrogbåtene startet tidlig, og her stiller 14 katamaraner og trimaraner.

Se stor billedserie fra starten ved å klikke på linen til billedspesialen under..