Ny jobb for Bjørnar Erikstad

2.4 mR-seileren fra Tønsberg blir sportslig leder for WASZP-miljøet i Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Bjørnar har i mange år vært en fantastisk rollemodell og inspirasjon; både som trener og for hans innsats for neste generasjon seilere. Vi er privilegerte som har fått han ombord som Sportslig leder for Waszp og Foiling Norway, sier Rune Jacobsen i Foiling Norway, som er svært fornøyd med å få Bjørnar Erikstad i en enda mer sentral rolle når det gjelder WASZP-miljøet i Norge.

Erikstad har jobbet som WASZP-trener i flere sesonger allerede og kjenner derfor klassen godt. Nå ser han frem til å jobbe enda tettere med seilerne og miljøet.

Erikstad representerte Norge under de paralympiske sommerleker i 2004, 2008 og 2012. Han seiler 2.4mR, og er flere ganger norgesmester og har medaljer fra både europamesterskap og sammenlagt verdenscup. Erikstad er også en ettertraktet foredragsholder.

WASZP er en enklere entypeutgave av Moth. WASZP Norges første og foreløpig eneste foilende klasse. Den raske jolla har rekruttert mange fra optimistjollemiljøet. Jolla passer for seilere fra 40 til 10 kilo.

Norsk dominans i topp og bredde De norske seilerne gjorde det godt i Waszp-EM. Alexander Dahl Høgheim fra Ran var best av de norske med bronse. At Norge var tidlig ute med å seile Waszp, kom klart til uttrykk under klassens europamesterskap i Italia ...