Bjørnar Erikstad tilbake i têt

Med to seire i dag har Bjørnar Erikstad erobret tilbake ledelsen i 2.4 mR i verdenscupen på Mallorca.

Publisert

HOVEDBILDE: Bjørnar Erikstad har all grunn til å være fornøyd med to seire i dagens seilaser. [Foto: Jacob Haug]

Første finaledag på Mallorca bød på moderat friske forhold; 13–15 knop, og det passet Bjørnar Erikstad. Etter å ha mistet ledelsen til britiske Megan Pascoe under løyere forhold i går, slo Tønsberg-seileren grusomt tilbake i dag og vant begge seilasene. Det brakte ham til topps på nytt – men det er jevnt.  Ledelsen til briten er på bare ett poeng, men det er nå «et hav» ned til nummer tre, nederlandske Barend Kol.

– Bjørnar har veldig god fart når det er litt vind, og det viktigste nå er at han seiler med selvtillit, sier treneren Jacob Haug.

Og vurdert utifra prestasjonen og resultatet så langt, tyder mye på at Bjørnar Erikstad er i sitt livs form. 2.4 mR-feltet er stort (24 båter) og alle de beste er på plass – bortsett fra paralympics-vinneren.

Fremgang på flere fronter

Så langt har de norske seilerne prestert over forventning på Mallorca, og fremgangen fortsatte i dag. Flere av seilerne klatret på resultatlistene. Brettseileren Sebastian Wang-Hansen klatret med 7., 4. og 5. plass opp til femteplass, og med en gjenstående seilas er muligheten for å kunne nå medalrace innen rekkevidde. De 10 beste etter de fem finaleseilasene går til medalrace.

Også Maria Aadland Mollestad nærmer seg en slik mulighet. Den nyopererte armen hennes blir åpenbart bare bedre og bedre, og hun ligger nå på 11. plass i RS:X-klassen for jenter. 15-7-11 var hennes serie i dag.

Radial-jentene holder koken

De norske Radial-jentene fortsetter også fremgangen og mens de i går hadde plasseringene 14-16-19-21, er tallkombinasjonen nå 14-16-17-20. I dag var det Ina Berentsen Kullmanns tur til å brilljere, og med 9., 5. og 19. plass er hun nå den beste av de norske seilerne sammenlagt på 14. plass.

Line Flem Høst er nummer 16 (10-25-18 i dag), Marthe Enger Eide nummer 17 (17-14-12) og Tiril Bue nummer 20 (6-30-26). Celine Therese Herud seiler i sølvfinalen og er sammenlagt nummer 54 med plasseringene 10-29-28 i sølvfinalen i dag.

Tung Laser Standard-dag

Mathias Mollatt hadde ingen stor dag på Laser-banen i dag og er falt nedover listen – til 33. plass. 19., 38. og 42. plass i gullfinalen ble hans beholdning i dag. Henrik Begby klarte serien 23-47-23 i sølvfinalen og er totalt nr. 78.

For Helene Næss og Marie Rønningen representerte første dags finaleseilaser en opptur. Med plasseringene 21-14-8 i 49erFX-klassen hadde de en svært hyggelig progresjon – som gjør at de nå kan friste en tilværelse på 16. plass sammenlagt.

For det det unge 49er-laget med Bror Føyen With og Ludvig Lilleby Johansson ble det en vanskelig dag i det friske været. Det begynte med en 25. plass i sølvfinalen, men dagen endte med to DNC-er.  71. plass ligger de på.

Anders Hylen Klippenberg som seiler 49er sammen med danske Christian Christfort Gormsen strevde også i dag med tre DNC-er. De ligger med det sist i gullfinalen.

Anders Pedersen, som har slitt med sykdom på Mallorca, har kastet inn håndkleet og startet ikke i dagens Finnjolle-seilaser.