BLUR: Peter Gustafsson vant Hollænder?n med sin J/109 «Blur». Nå kommer han til Asker for å fortelle norske seilere om hvrdan man lykkes i det.

Oppskriften på å lykkes i Norge

Den svenske seileren Peter Gustafsson, alias «Mr. Blur», har gjort det skarpt på norske regattabaner. Nå skal han gi norske seilere vinneroppskriften.

Publisert Sist oppdatert
PETER GUSTAFSSON: Kommer til Oslofjordmuseet 21. mars.

«Kappseiling i kjente og ukjente farvann» er tittelen på foredraget Peter Gustafsson vil gi sine norske seilerkollegaer i Oslofjordmuseet i Vollen i Asker onsdag 21. mars. Asker Seilforening, i samarbeid med naboene i Hurum, Bundefjorden og på Nesodden, har invitert den svenske seileren, som er kjent for sine meninger og vyer i bloggen «Blur».

– Når Peter deltar i regattaer gjør han grundige forberedelser, og nå kommer han til oss for å fortelle om sin  tilnærming til hvordan man får maksimalt ut av kappseiling på nye steder – enten det gjelder solo/shorthanded-seiling eller med fullt mannskap, sier Colin Bevan fra Nesodden Seilforening.

Vant Hollænderseilasen

I 2017 deltok Peter Gustafsson for første gang i Hollænderseilasen – og vant.

– Han ble også raskete båt rundt Fyn i Danmark i soloregattaen Silverrudder og han fikk en bra plassering i Rolex Fastnet Race, forteller Bevan.

Peter Gustafsson er av initiativtagerne til Marstrand Big Boat Race og han er med på Sveriges nye variant av Silverrudder – Midsummer Solo Challenge, som arrangeres for første gang i år.

Opprinnelig skulle arrangementet ha foregått i Asker Seilforenings klubbhus på Blakstadtangen, men fordi det er ventet mange seilere og Asker Seilforening har fått med seg de tre naboforeningene, er det hele flyttet til Oslofjordmuseet.

– Der håper og tror vi det blir fullt hus, sier Bente Vikenes i Asker Seilforening.