SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKER: BODØ SEILFORENING

NORDLAND OFFSHORE RACE: Hovedønsket i Bodø Seilforening er å få flere jolleseilere, men det er også å få over 30 båter i Nordland Offshore Race.

Nyttårsønsket er en aktiv jollegruppe

At Bodø Seilforening skal få en aktiv jollegruppe, er nyttårsønske nummer én fra lederen Bernt Aanonsen.

Publisert Sist oppdatert
LEDEREN: Bernt Aanonsen ønsker seg flere jolleseilere i Bodø Seilforening i 2017.

Akkurat det siste er det flere som er opptatt av og dette med 30 båter synes å være en achillleshæl for foreningen. I flere år har det vært et mål å få med over 30 båter. Flere ganger har foreningen vært like ved, men tredve-tallet har aldri dukket opp.

– Mitt nyttårsønske er 30 båter eller mer på NOR 2017, skriver Ola Sakshaug på Facebook, og Jon-Roger Myrvoll følger opp:

– NOR er et fantastisk bra merkenavn som det burde kunne gjøres mer med: Flere båter med, bedre mediadekning, flere land-aktiviteter, bedre live-dekning. 30 båter til start er innenfor og spektakulært for dem som vil følge med.

Foreningens flaggskip

Vestfjordseilasen har i en årrekke vært foreningens største arrangement. Regattaen mellom Norskott og Kabelvåg over nettopp Vestfjorden, samler årlig mellom 70 og 100 båter, og regattaen har ikke uten grunn få tilnavnet Nord-Norges Færderseilas.

– I antall er Vestfjordseilasen vårt klart største arrangement, men som idrettsarrangement er kanskje NOR-regattaen like stor, selv om det er færre båter og mannskap. Regattaen har større prestisje og det kreves mer av deltagerne, sier Bernt Aanonsen.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

Felles helgeturer

Slik det er i alle foreninger, fins det også et forbedringspotensiale i Bodø Seilforening. I 2016 måtte de avlyse foreningens årlige seilopplæringskurs på grunn av for dårlig deltagelse, men det tror ikke Aanonsen vil skje i 2017. Allerede nå er det større interresse enn det noen gang var i 2016:

– For 2017 har vi allerede 10 påmeldte og vi har enda ikke drevet reklame for kurset. Dette er vårt viktigste rekrutteringstiltak, og det kan se ut til vi skal lykkes bra med dette i 2017. Vi har tidligere hatt over 20 deltagere og det er svært sannsynlig at vi når dette i år også, slutter Aanonsen.

Et tema Aanonsen ikke har berørt, er turseiling, men det er Nils Eldby opptatt av på foreningens Facebook-side. Han etterlyser flere fellesturer for medlemmene i Bodø Seilforening.

– Et par felles helgeturer til i nærområdene ville vært trivelig. Dette kan være enkle turer uten annen planlegging enn hvor, når og hvem. Dette tror jeg også vil være en fin anledning for nye seilere til å bli kjent med andre i miljøet, og for de som har barn, vil det nok gjøre det lettere å få med barna (frivillig) når de vet at det også er andre båter som har med barn de kanskje kjenner fra før, skriver han på Facebook, og foreslår at man nettopp bruker Facebook til å organisere dette på en enkel måte.

Mon tro om de ikke får til dette også i Bodø Seilforening i 2017?

SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKER

SEILmagasinet har spurt alle seilforeningene som har kollektivt abonnement på SEILmagasinet, hva de ønsker seg for året 2017, men også hva som er mål og utfordringer for dem i det nye året.

De neste du kan lese om er:

Fredag 13. januar: Ran Seilforening

Mandag 16. januar: Nesodden Seilforening

Tirsdag 17. januar: Molde Seilforening

Les også nyttårsønskene til:

Tønsberg Seilforening

Oslo Seilforening

Askøy Seilforening

NORDLAND OFFSHORE RACE: Nordland Offshore Race er ikke bare en regatta, men også en naturopplevelse.
VESTFJORDSEILASEN: Vestfjordseilasen er en unik regatta hvor både tradisjonsbåter og moderne regattabåter konkurrerer sammen.