Bra dag på jobben for Star-gutta
Bra dag på jobben for Star-gutta

Bra dag på jobben for Star-gutta

Etter tredje dag i verdenscupregattaen i Kiel har de norske Starseseilerne et godt grep om medaljene.

Publisert

Med 5. og 2. plass i tirsdagens seilaser ligger Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen på medaljeplass med samme poengsum som sveitserne Marazzi/de Maria. Frem til ledende Lööf/Salminen er det fem poeng.

Tirsdag er siste ordinære regattadag før medaljefinalene onsdag.

Jannicke Stålstrøm fortsetter å seile jevnt godt. Med 9. og 12. plass igår ligger hun an til å få seile medaljefinale. Fra hennes 9. plass sammnelagt er det 12 poeng ned til 10. Maria Aadland Mollestad ligger på 16. plass i brettfeltet som teller 27 jenter.

Blant 102 Lasere ligger Kristian Ruth på 23 plass.

Det synes dessverre klart at ISAF World Cup i seiling ikke har slått til som forventet. Regattaseiren ISAF skapte for tre år siden var laget slik at de beste seilerne og media skulle komme til de viktigste regattaene i løpet av året, nemlig verdenscupen. Nå daler interessen og i et forberedelsesår til OL er det et tankekors at bare en håndfull av verdens beste seilere deltar på verdenscupavslutningen i Kiel denne uken.

Arrangøren i Kiel er irriterte. Kieler Woches regattasjef Jobst Richter hadde skaffet åtte båter til de 22 påmeldte lagene i matchseiling for kvinner. Bare syv stilte til start. Han tror ISAFs terminste er hovedårsaken til den tilsynletande mangelen på interesse.  - Å ha World Cup i Medemblik, Weymouth og Kiel med så kort mellomrom, og så et EM for OL klassene i Helsinki i juli blir for mye, sier han.