Bra EM start for Melleby i frisk nordavind
Bra EM start for Melleby i frisk nordavind

Bra EM start for Melleby i frisk nordavind

KNS seileren Eivind Melleby som seiler sammen med Vidar Hansson og Rolf Th. Holm fra Asker Seilforening, åpnet sterkt på den første dagen av Europamesterskapet i Drake.

Publisert

Melleby & Co holdt seg lenge blant de tre beste, men på den siste kryssen gikk det galt. En norsk båt mistet masten i den harde vinden som satt sitt preg på siste del av seilasen.

 

Markus Wieser, den regjerende europamesteren, var først i mål med klar margin, men ble senere disket for en styrbord/babord situasjon tidlig i seilasen. Eivind Melleby og mannskapet lå lenge godt fremme og rundet som nummer to på første merke tett bak Wieser. På den siste kryssen gikk det imidlertid galt for Asker-båten når problemer med utstyret om bord tok all fokus. Dermed tapte de mange plasser, men de kom seg likevel inn til en anstendig 4. plass. De ble beste norske båt, mens Karianne Eikeland, Petter Mørland Pedersen og Pål Tønnesson ble nest beste norske båt med 6. plass.

 

Dagen åpnet med mye regn og veldig lite og slengete vind. Det førte til utsettelser, men da de først kom i gang så frisknet det etter hvert ganske kraftig. På den siste lensen blåste det opp til 28 knop og det førte blant annet til at Jørgen A. Paulsen, Bundefjorden Seilforening, mistet masten.

 

Idag er det planlagt to seilaser og forholdene skal i følge meldingene bli litt snillere.64 båter er med i mesterskapet.

 

Du finner hele den foreløpige resultatlisten her: http://kns.no/kns.no/Engelsk/Race/Aberdeen_Dragon_European_Championship/Results/filestore/Resultsday1

 

 

Du kan se hele deltakerlisten her: http://www.sandaker.no/seilnett/deltagerliste.aspx?seilasid=141

Her er programmet: http://www.kns.no/Engelsk/Race/Aberdeen_Dragon_European_Championship/Program/filestore/Program_Drake_web.pdf

 

Her er fakta om Draken: http://www.intdragon.org/dragon_home.php

 

 

Bilde

Markus Wieser fikk det første målskuddet i ensom majestet mandag. (Foto: Roger Strandli Brendhagen)

 

Powered by Labrador CMS