Fikk penger for å gjøre brettseiling større

Oda Johanne Stokstad Brødholt er en brettseiler i verdenstoppen. Alt du ønsker er å få flere til å ta del i den fantastiske sporten.

Publisert Sist oppdatert
PROFF: Oda Johanne Stokstad Brødholt har vært i verdnestoppen i brettseiling i mange år, og satser videre. Nå klarer hun å leve av seilingen.
PROFF: Oda Johanne Stokstad Brødholt har vært i verdnestoppen i brettseiling i mange år, og satser videre. Nå klarer hun å leve av seilingen.
UTSTYR: Riktig utstyr er en del av det som må til for å mestre sporten.
UTSTYR: Riktig utstyr er en del av det som må til for å mestre sporten.
FREESTYLE: Det er avanserte triks som er Oda Johanne Stokstad Brødholt  spesialitet.
FREESTYLE: Det er avanserte triks som er Oda Johanne Stokstad Brødholt spesialitet.

– For å bli hekta, så må seilere få muligheten til å prøve seg ut på skikkelig utstyr, mener Oda Johanna som har drøssevis av palleplasseringer i World Cup. Ideen hennes er å få en henger full av brettutstyr som seilere kan få tilgang til. Finansieringen av en slik henger får hun nå hjelp til via Gjensidige Stiftelsen. Sjekken ble overlevert fra Chris Bjelke til Oda Johanne i SEILmagasinets lokaler 20. desember 2017. En grei julegave til en solbrun jente son nettopp har kommet hjem fra treningsopphold i Brasil.

Frisport for alle

Oda Johanne Stokstad Brødholt har spilt håndball på elitenivå, men tankene var med på brettseiling når løvet raslet. Etter ferdig utdannelse på Idrettshøyskolen bestemte hun seg for å ta et friår, og satse på seiling. Det har hun ikke angret på.

– Brettseiling har alt. Det gir en indre motivasjon for å komme ut i naturen og drive fysisk aktivitet. Det er egen fri vilje som er drivkraften, ikke en trener som kjefter og smeller. Hun kaller det «Frisport». Det er ikke alltid det er vind, og derfor er det bra å kombinere med sykling på stier, forklarer Stokstad Brødholt.

Starter frisportforening

– For å få tilgang til utstyret vi kjøper inn, så må man bli medlem av Frisportforeningen vi starter. Foreningen vil ha en lav kontingent. Informasjon til medlemmene vil gå via en Facebook-gruppe. Utstyret vil bli flyttet til steder hvor det er gunstig å seile etter forholdene, forklarer brettseileren.

Hun satser på å kjøpe inn utstyr som er tilpasset brettseiling på et litt høyere nivå, som Slalom, fristyle og bølgeseiling.

Hakket videre

Målgruppen er brettseilere som har seilt litt, og ønsker å avansere.  

– Mange brettseilerforeninger tilbyr allerede utlån av nybegynnerutstyr. Vi ønsker å være en forening for alle i alle aldre som vil ta steget opp fra nybegynnerstadiet til et nivå der aktiviteten gjennomføres regelmessig. Da trengs også proft utstyr. Dette utstyret er ikke dyrere med gir en helt annen og mye bedre opplevelse enn nybegynnerutstyr.

Midler fra Gjensidigestiftelsen gjør det mulig å komme i gang alt til sommeren.