Britanniakveld på Dronningen

KNS har sikret seg et par godbiter når Sigurd Coates forteller om de siste viderverdigheter i sagaen om kongeyachten Britannia og unike filmer fra J-båt perioden, som også  Britannia var endel av, blir vist på åpent medlemsmøte i klubbloklane på Dronningen, onsdag 12. november.

Publisert Sist oppdatert

Historien om Britannia har fenget våre lesere i flere år. Nå ser det ut som om båten blir frigitt fra verftet i Arkhangels til våren 2009, men det har stadig dukket opp nye og uforutssette hindere for den tålmodige Sigurd Coates som startet bygging ev den sagnomsuste kongeyachten for snart 15 år siden,

Coates kommer til medlemsmøtet og vil fortelle om hvordan han har brukt de siste årene i det russiske rettsapparatet for å vinne frem mot en grådig oligark som har forsøkt å frarøve nordmannen sine vel dokumenterte eierrettigheter.

Fra Isle of Wight kommer sekretæren i Association of Yachting Historians, Rosemary Joy, som disponerer et unikt filmmateriale fra J-båt æraen som var i ferd med å gå tapt, men som nå er restaurert  og tatt godt vare på. Filmene hun skal vise på Dronningen er fra 30 årene og viser fantastiske bilder av J-båtene og Britannia i seilas.

Medlemsmøtet starter kl 1900 og er også åpent for alle.