OL 2024 Paris

BEST: Mina Mobekk, Maya Gysler og Tuva Oppedal leverte på Palma, men bare Mina får reise til OL.

OL laget offisielt klart

Olympiatoppen og Norges olympiske komité fulgte Seilforbundets innstilling

Publisert Sist oppdatert
OL laget, fra venstre Marie Rønningen, Hekĺene Næss, Line Flem Høst, Mina Mobekk og Hermann Tomasgaard

Norge stiller med et av tidenes sterkeste OL lag og det var tatt som gitt at Olympiatoppen og NOK uten videre ville ta ut samtlige til Paris 2024. Alle våre fire båter/seilbrett har medaljesjanser og egentlig er det vanskelig å si hvem av seilerne som står sterkest. I det neste nummer av Seilmagasinet vi vi gi en omfattende presentasjon av seilerne, uten at vi der heller tør rangere utøvernes medaljesjanser. Alle har oppnådd topplasseringer i verdenscupregattaer, EM og/eller VM i 2023/24 og alle kan teoretisk ta OL medalje. Under regattaen på Palma tildigere i vår var Norge nest beste nasjon etter Italia med en gull og to sølvmedaljer, Mina Mobekk vant i IQFoil foran Maya Gysler, mens Helene Næss og Marie Rønningen tok sølv i 49erFX. I Hyeres ble det sølv til Mina Mobekk og bronse til Line Flem Høst og alle de øvrige norske OL seilerne var topp ti i sine klasser.

STERK: Hermann Tomasgaard har startet sterkt på Mallorca.
EUROPAMESTRE: Helene Næss og Marie Rønningen vant EM i november, og er i verdenseliten i 49erFX.
IMPONERER: Mina Mobekk ble Europamester på iQFOiL før sommeren, og kvalifiserte Norge til en OL-plass i August.
VM: ILCA-seileren Line Flem Høst åpen verdensmesterskaper sterkt på nyåret, fikk noen stang ut, men sikret femteplass etter sterk avslutning.

Nå reiser de fleste OL seilerne til Marseilles for å trene på OL banene, mens ILCA 6 og 7 seilerne også skal være med i Kieler Woche.

Les også: