SØK: Bror Sonne er en av mange i markedet etter en brukt båt.

Båtbransjen vil satse på bruktbåt

Salg av brukte båter var sentralt tema da båtbransjen nylig var samlet under samme tak i regi av Norboat.

Publisert Sist oppdatert

Store deler av båtbransjen fant i starten av februar veien til hotell Scandic, Fornebu, der Norboat hadde invitert til konferansen «Marena» for å drøfte fremtidsutsiktene.

I dagens usikre økonomiske tider ble bruktbåtmarkedet viet stor oppmerksomhet. Ifølge forretningsutvikler Terje Dahlgren i Finn ble det annonsert brukte båter til en verdi av 18 milliarder kroner i fjor på nettjenesten.

Jan Hugo Svendsen fra Bil i Nord fortalte at bilbransjen har satt salget av brukte biler i system med gode resultater. I fjor hadde Bodø-bedriften en fortjeneste på 25 millioner kroner fra bruktbilsalget, fortalte han, og delte suksessoppskriften med båtbransjen: Kjøp billigst mulig, selg dyrest mulig og sørg for fornøyde kunder, sa han.

I fjor ble avertert 5 056 båter på Finn, og 90 prosent av dem var brukte båter, der hele 88 prosent av alle salgene ble gjort privat. Snittprisen på de brukte båtene var 317 570 kroner, opplyste Dahlgren.

Også meningsmålingsinstituttet Kantar kom med oppløftende signaler til bransjen: Det er stor interesse for båter i generasjonen født etter 1996. Hele 16 prosent av befolkningen har lyst til å prøve båtferie, mens kun syv prosent har vært på båtferie de siste tre årene.

Du finner over 500 tester av seilbåter i SEILmagasinets testguide. Den finner du her.