Bruktbåten som skal skinne

Regnskapet du ikke vil se

Båt er dyrt, og du slipper ikke billig unna ved å kjøpe billig brukt. Skal du tjene penger på en billig bruktbåt, må du være fingernem og kreativ.

Publisert Sist oppdatert

Det blir fort penger når man legger sammen små og store utgifter. Jeg kjøpte min Twostar 36 billig. 220 000 kroner trodde jeg var et røverkjøp. Det var det ikke, særlig sett i lys av det verdifallet brukte båter har hatt siden 2009, da jeg kjøpte båten. Båten ble raskt et pengesluk. Før det var gått to år hadde jeg brukt mer penger på oppussing og vedlikehold enn hva jeg hadde betalt for båten. Dette til tross for mye egeninnsats og litt rabatt på jobb og utstyr.

De to første årene var fulle av utfordringer og fortvilelser, men de var også fylt av opplevelser, minner og økt kunnskap. Å eie en sliten bruktbåt er en tidkrevende og kostbar skole, men jeg føler at jeg har bestått eksamen og er blitt rikere på kunnskap – om det er en trøst.

Båten har nå seilt i fire sesonger, og før hver sesong er båten blitt mer strøken. Det har nesten vært som å ha fått en ny båt hver vår. Mens kjøper av bruktbåter får en båt som hele tiden blir litt mer sliten, er min hele tiden blitt litt finere. En fordel med gammel båt er at du slipper å være så redd for små skader og så videre, så nå må jeg nok snart passe på at den ikke blir for fin.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS