BRUKTBÅT: Selger opplyste om motoralarm etter at avtalen var inngått, men sa at dette ikke hadde noe å si. (illustrasjonsfoto)
BRUKTBÅT: Selger opplyste om motoralarm etter at avtalen var inngått, men sa at dette ikke hadde noe å si. (illustrasjonsfoto)

Kjøpt som den er

Selger opplyste om feil rett etter at avtalen ble inngått, Det ble kostbart, hva slags rett har jeg?

Jeg kjøpte på forsommeren en 15 år gammel båt for 200 000 kr, som jeg synes var et godt kjøp i et ganske opphetet båtmarked. Båten sto på land da jeg først så på den, og jeg fikk derfor også undersøkt båten under vannlinjen. Alt så bra ut, og vi inngikk derfor avtale om kjøp der og da, siden jeg var redd for at noen andre skulle komme på banen dersom jeg ventet til båten lå på vannet. I kontrakten sto det at båten ble kjøpt «som den står».

Da båten noen dager senere ble sjøsatt fortalte selger at han hadde hatt noen alarmer på motoren fra tid til annen ved start, men at båten gikk fint og at alarmen raskt stoppet etter at båten hadde forlatt kaia. Jeg ble litt overrasket over å få vite dette i det jeg skulle til å overta båten, men det virket ikke naturlig å stanse salget på grunn av dette.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER