Bruktbåten som skal skinne

IKKE BRA: Her har finéren råtnet, fordi vedlikeholdet har vært for dårlig. Bøk, som er brukt her, er ikke det beste i båt. Det enkleste er å sparkle opp og male, sier eksperten.
NOK Å GJØRE: Jostein Weum ser at det kan gjøres mye snekkerarbeid i Twostar-en.
DETALJER: Maler du innredningen og lekker til detaljer i for eksempel teak som er her i byssa blir det bra, foreslår snekkeren.
ANNERLEDES: Twostar 36 var spekket med nye idéer. Innredningen er montert med skruer til et innstøpt aluminiumsprofil. Det gjorde produksjonen billig, men også enkelt å bytte skott.
ENKEL: Båtens enkle innredning tiltalte meg. Det gjør det lettere å pusse den opp.
DEL OPP: Gjør køya smalere og bygg inn et stuerom fra cockpiten råder Wehum.
STYGG: Nye dørkplater vil gjøre mye for innredningen, men bysseseksjonen er plassert oppå platene, slik at jobben blir omfattende.
RIKTIG UTSTYR: Weum bruker en spesiell sag som gir presise kutt.

– Ta tak i problemene

Skal du holde treverket i topp stand, kan du ikke vente til siste liten med vedlikeholdet. Har det likevel blitt for ille, er den enkleste måten å få en gammel båt pen under dekk å bruke malekosten.

Publisert Sist oppdatert

Snekker Jostein Weum har gjort eldre båter til sitt levebrød. Tidligere har han satt opp hus, bygget garderobeskap, bokhyller og montert dusinvis med kjøkken.

– Jeg elsker seiling, sjø og båtliv, og har ingen ting i mot å gjøre hobby til levebrød, sier snekkeren som selv eier en Jeanneau Rush 111 fra 1984.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER